Hirvieläinkolarit ovat lisääntyneet huomattavasti – tiedätkö, missä ja milloin on oltava erityisen tarkkana?

Hirvieläinkolarit ovat lisääntyneet huomattavasti – tiedätkö, milloin on syytä olla erityisen tarkkana? 5:32
Riistaeläinonnettomuuksia tapahtuu nyt enemmän kuin mihinkään muuhun aikaan vuodesta. Katso videolta, millaisissa paikoissa ja mihin aikaan tienkäyttäjiltä vaaditaan erityistä valppautta.

Riistaeläinonnettomuuksia tapahtuu nyt enemmän kuin mihinkään toiseen aikaan vuodesta.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Hirvieläinonnettomuuksien määrä on kasvanut merkittävästi viimeisten runsaan kymmenen vuoden aikana. Viime vuonna törmäyksiä kirjattiin tilastoihin lähes 14 000 kappaletta, kun esimerkiksi vuonna 2012 niitä sattui reilut 5 000. Varsinaisia hirvikolareita – riistaeläinonnettomuuksista vaarallisimpia – tapahtui viime vuonna lähes 1 700.

Keskiviikkoaamuna Uudellamaalla koettiin varsin poikkeuksellinen kolarisuma, kun puoli seitsemän ja puoli kahdeksan välillä poliisille ilmoitettiin peräti kymmenestä erillisestä peurakolarista. Henkilövahinkoja onnettomuuksista ei kaikeksi onneksi aiheutunut.

Komisario Hannu Kontola Länsi-Uudenmaan poliisista kertoi MTV Uutiset Livelle keskiviikkoaamuna, ettei ole aiemmin urallaan kohdannut vastaavaa.

– En muista, että noin paljon olisi näin lyhyen ajan sisällä tapahtunut. Siinä mielessä ihan poikkeuksellista, Kontola totesi.

Paras lääke on pudottaa vauhtia

Paras tapa riistaeläinonnettomuudelta välttymiseen on yksinkertaisesti ajaa hiljempaa. Vuosina 2011–2020 sattuneista kuolemaan johtaneista hirvikolareista yksikään ei tapahtunut alle 80 tuntikilometrin nopeusrajoitusalueella.

Katso artikkelin yläpuolella olevalta videolta, millaisissa paikoissa ja mihin aikaan vuorokaudesta tienkäyttäjien tulee olla valppaimmillaan. Videolla kerrotaan myös toimintaohjeet hirvikolarin sattuessa sekä sovellus, joka jokaisen tielläliikkujan kannattaa asentaa puhelimeensa varmuuden vuoksi.

Katso alta neljä parasta vinkkiä hirvieläinonnettomuudelta välttymiseen.

Neljä helppoa tapaa pienentää hirvikolarin riskiä 0:32
KATSO MYÖS: Neljä helppoa tapaa pienentää hirvieläinkolarin riskiä.

Lue myös:

    Uusimmat