Hiihtolupaus Anita Korvalla ikävä tilanne MM-kisojen alla – "Huomenna pitäisi olla terve, jos meinaa matkustamaan lähteä"

Anita Korvalle jäi sprintistä hyvä maku 1:46
Videolla Anita Korvan haastattelu lauantain sprinttikilpailun jälkeen.

Ensimmäisiin aikuisten MM-kisoihinsa valittu hiihtolupaus Anita Korva, 19, on flunssaisena, kun Seefeldin kisojen alkuun on enää vajaa viikko aikaa.

Korva valitteli sunnuntaina Salpausselän maailmancupin parisprintin jälkeen flunssaisaa, vetelää oloaan ja kertoi oireistaan kurkussa. Korvan valmentaja Esko Paavola vahvistaa Korvan käyneen eilen tiistaina lääkärikeskuksessa sairastumisensa johdosta.

– Vähän nuhaa ja kurkkukipua on ollut, Paavola sanoo MTV Urheilulle.

– Huomenna pitäisi olla terve, jos meinaa matkustamaan lähteä.

Tuolloin olisi lähtö Helsingistä Münchenin kautta kohti Seefeldiä. Jos Korva on vielä kipeänä, hän yrittäisi Paavolan mukaan toipua Suomessa ja matkustaa mahdollisuuksien mukaan myöhemmin Seefeldiin.

Korvan tilanteesta Paavolalla on kaksijakoiset mietteet.

– Harmittaahan se. Pitää vain toivoa, että se menisi äkkiä parissa päivässä ohi. Ei kuitenkaan mistään vakavasta puhuta, ja tuntemukset olivat jo päällä kisassa. Ei se kovin iso flunssa ole, mutta jos se on päällä, ei kannata lähteä matkustamaan, koska on se vaara, että sen tartuttaa muihin.

Oliko oikea ratkaisu, että Korva hiihti parisprintin flunssanoireidensa kanssa?

– En tiedä siitä. En ollut tietoinen kuin vasta kisan jälkeen, että tällaista oli ollut jo, Paavola toteaa.

Korva sijoittui Salpausselällä perinteisen parisprintissä Kerttu Niskasen kanssa seitsemänneksi.

Tammikuussa Korva nappasi Lahdesta alle 20-vuotiaiden MM-kisoista kolme pronssia. Hän oli ennen tätä saavuttanut yhden nuorten MM-pronssin vuosi sitten Sveitsin Gomsissa.

Lue myös:

    Uusimmat