Mainos

Hiihtokeskuksilla edessä vilkas lomakausi - VR:n kyytiin aikovilla jo kiire

Hiihtolomakausi lähestyy, ja varauksia hiihtokeskuksiin on tänä vuonna tehty runsaasti. Pohjoiseen suuntaa myös usea perhe, joiden matkasuunnitelmat ovat vaihtuneet Tunisian ja Egyptin matkojen peruuntumisen takia.

Tahkolla ja Levillä vilkasta

Jari Mathalt Tahkon talvilomakeskuksesta kertoo, että majoitusvarauksissa on viime vuoteen verrattuna 15 prosenttia kasvua. Myynti on ollut erityisen vilkasta Egyptin ja Tunisian talvilomamatkojen peruuntumisen jälkeen, vaikkakin peruuntumisten todellista vaikutusta on vaikea arvioida. Useampi laskettelumatkaa varannut on kuitenkin todennut etelänmatkan peruuntuneen, ja matkakohteen vaihtuneen kotimaan lumiin.

Kommentteja etelänmatkan peruuntumisesta on kuultu myös Levillä. Levi Matkailun toimitusjohtaja Jussi Töyrylä toteaa, että moni peruutuksen kokeneista haluaa takaiskusta huolimatta matkustaa hiihtolomalla perheen kanssa. Varauksia erityisesti maaliskuulle on tullut paljon sisään, ja Töyrylä on luottavainen tilanteen toteutumisesta.

VR osin jo loppuunmyyty

Lappiin junalla suuntaavien kannattaa jo pitää kiirettä. Autojunapaikat yöjunissa on loppuunmyyty vilkkaimpana päivänä, eli perjantaina 18. helmikuuta. Samaten makuupaikat Kolarin junassa ovat jo täynnä. Rovaniemelle makuupaikkoja on vielä jonkin verran jäljellä.

Jos pystyy joustamaan lähtöpäivässä, torstain 17. päivä ja lauantain 20. päivä lähteviin yöjuniin voi vielä saada lippuja. Samoin päiväjunissa on vielä tilaa.

Autojunamatkailun suosio tasaisessa kasvussa

Yhä useampi pakkaa auton junan kyytiin pohjoista kohti suunnatessa. VR:n tiedottaja Annikka Malkavaara kertoo, että autojunapaketit ovat nykyään haluttuja. Suosio on ollut viime vuosina tasaisessa kasvussa, ja erityisesti sesonkiaikoina kysyntä on suurta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.