HIFK-tähti villiintyi – latoi viisi pinnaa kymmenen maalin pelissä!

HIFK tekee 1-4 maalin 1:04
Katso: 1+4 tehopisteen iltaa viettänyt Jordan Schmaltz iski maalinsa toisen erän loppupuolella – lyöntilaukaus oli komea.

HIFK:n yhdysvaltalainen puolustajatähti Jordan Schmaltz latoi tehopisteitä lingon lailla, kun helsinkiläisvieraat nuijivat SaiPan jääkiekon SM-liigassa maalein 7–3.

Schmaltz vietti viiden tehopinnan iltaa. Hän lämäsi itse HIFK:n voittomaaliksi jääneen 4–1-osuman toisen erän loppupuolella yläpesään, minkä lisäksi Schmaltz oli alustamassa neljää osumaa.

Katso Schmaltzin tälläämä osuma ylälaidan videolta.

SaiPa kiri Schmaltzin maalin jälkeen kolmen osuman takaa kolmannessa erässä maalin päähän 3–4-lukemiin, mutta helsinkiläiset menivät sittemmin menojaan.

Sebastian Dyk viimeisteli vieraille kaksi maalia. Myös HIFK:n Eetu Koivistoinen (1+1), Miro Väänänen (1+1), Yohann Auvitu (0+2) merkkauttivat kaksi tehopistettä.

Voitto oli HIFK:lle neljäs peräkkäinen. SaiPa puolestaan hävisi kuudennen kerran putkeen.

Ilves ehti käydä SM-liigan kärkipaikalla lyötyään aiemmin lauantaina Pelicansin 4–2, mutta HIFK palasi ykkössijalle. Helsinkiläiset ovat pisteen Ilveksen edellä ottelun enemmän pelanneina.