Pelicans-valmentaja raivosi tuomareista harvinaisella tavalla: "Ihan käsittämätöntä – se henkilö, joka päätöksen teki, meni karkuun äkkiä"

Muu pelitapahtuma: Ilves - Pelicans 3:15
Tätä tilannetta Tommi Niemelä kritisoi voimakkain sanoin: Aleks Haatanen teki maalin, mutta saikin jäähyn. Sen perään Ilves maalasi tasoituksen ylivoimalla toisen erän viimeisellä minuutilla.

Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä latasi täyslaidallisen tuomaristolle jääkiekon SM-liigan Ilves-ottelun jälkeen. Niemelää jäi sapettamaan erityisesti tilanne toisen erän lopusta.

Ilves löi Pelicansin maalein 4–2, mutta ilman dramatiikkaa ottelussa ei selvitty. Pelicans juhli toisen erän lopulla jo Aleks Haatasen maalia, joka olisi vienyt lahtelaiset 3–1-johtoon, mutta Haatanen saikin jäähyn estämisestä, kun hän oli lyönyt Marek Langhameria patjoihin. Ilveksen Petri Kontiola tälläsi 2–2-tasoituksen seuranneesta ylivoimasta toisen erän viimeisellä minuutilla, ja ottelu pyörähti uuteen asentoon.

Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä on tunnettu maltillisena miehenä, joka harvoin tuomaristoa kritisoi, mutta nyt hänen mittansa täyttyi toden teolla.

– Onhan tuo nyt ihan käsittämätöntä, että me menemme 3–1-johtoon, teemme päivänselvän maalin, ja itse asiassa Ilves sitten tasoittaa 2–2:een, Niemelä puhisi lehdistötilaisuudessa.

– En ymmärrä, että meillä on miljoonaluokan tv-tuotanto tuolla, joka näkee kaikista kameroista ja sitten meillä ovat herrat, jotka tekevät jäällä ne päätökset.

– Me teemme maalin ja saamme siitä jäähyn, josta Ilves tasoittaa. On 3–1-johto toisen erän loppupuolella, mutta iso momentum kääntyykin siitä, että se on 2–2.

Niemelä haastoi tilanteen. Häneltä kysyttiin lehdistötilaisuudessa, miten hänelle perusteltiin, ettei maalia hyväksytty.

– Eihän siinä mitään viestiä tule, kun he eivät uskalla tulla puhumaan mitään. Se henkilö, joka päätöksen teki, meni karkuun toiseen kulmaan äkkiä, ettei tarvitse mitään selitystä sanoa.

Niemelä sanoi toisen tuomarin tulleen kertomaan näkemyksensä. Hän nosti esille tilanteen myös toisesta SM-liigaottelusta.

"Tulee sähköposti"

Niemelä kritisoi tuomaristoa myös mielestään ohi menneestä polvitaklauksesta.

– Nyt sitten tietysti tulee sähköposti, jossa taas sanotaan, että voi voi, kun meni väärin nämä tuomiot.

– Pitäisi pystyä parempaan vaan, meidän kaikkien. Tänään oli luvattoman heikko suoritus myös nelikolta.

Ottelun päätuomareina toimivat Mikko Kaukokari ja Joonas Kova sekä linjatuomareina Onni Hautamäki ja Hannu Sormunen.

Rönn: Oikein meni

C Moren selostaja Aleksis Ärje oli kysynyt SM-liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönniltä Haatasen tilanteesta, ja Rönnin mukaan tuomio meni oikein.

– Mailalla patja pois asemasta ja sen jälkeen kiekko maaliin. Selvä hylky, ja tarkotuksella pelaa patjan pois edestä, eli estäminen, Ärje kertoi Twitterissä Rönnin perustelleen.

Katso Niemelää kismittänyt, Haataselle jäähyn tuonut tilanne ylälaidan videolta. Alta voit kuunnella Niemelän tulisen purkauksen ja Ilveksen päävalmentajan Jouko Myrrän kommentit.

Lehdistötilaisuus: Ilves - Pelicans 5:33
Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä kävi lehdistötilaisuudessa harvinaisen kuumana.

Lue myös:

    Uusimmat