Pelicans-tähti namutteli, Petri Kontiola mellasti – Kärpät kärsi dramaattisen tappion

Muu pelitapahtuma: Ilves - Pelicans 1:11
Tätä kelpaa ihastella: Pelicansin Jiri Smejkal tarjosi jalkojensa välistä jäätävän jättösyötön, ja Lukas Jasek maalasi.

Pelicansin tshekkitähti Jiri Smejkal briljeerasi upeailla suorituksillaan, mutta vireessä oli Ilveksen Petri Kontiolakin. Ilves vei pidemmän korren jääkiekon SM-liigan kamppailuissa lukemin 4–2.

Smejkal vei lahtelaisvieraat avauserässä 1–0-johtoon tarkalla sivalluksella maalin kulmalta. Nicholas Baptiste toi Ilveksen toisessa erässä 1–1-tasalukemiin Petri Kontiolan ja Eemeli Suomen alustuksesta, mutta pian Smejkal liekehti jälleen.

Hän jätti kiekon jalkojensa välistä hyökkäysalueessa namutellen maanmiehelleen Lukas Jasekille, joka palautti Pelicansin johtoon. Näet tämän maalin ylälaidan videolta.

Kontiola kihautti kuitenkin Ilvekselle arvokkaan pukukoppimaalin toisen erän viimeisellä minuutilla ylivoimalla (video alla).

Muu pelitapahtuma: Ilves - Pelicans 1:18

Ilves jatkoi johtoon kolmannessa erässä, kun Nicholas Baptiste sorkki päädystä maalin eteen kimmonneen kiekon rysään ylivoimalla (video alla).

Voitto-osumaa oli Les Lancasterin kanssa alustamassa Kontiola.

Muu pelitapahtuma: Ilves - Pelicans 1:13

Matias Mäntykivi viimeisteli Ilveksen 4–2-osuman viimeisellä minuutilla tyhjiin.

Kontiola kasasi tehopisteet 1+2=3, Eemeli Suomi puolestaan 0+3. Nicholas Baptiste merkkautti pisteet 2+0 ja Les Lancaster 0+2.

Smejkal oli Pelicansin ainoa kahden pinnan (1+1) mies.

Ilves nousi SM-liigan kärkipaikalle kahdella pisteellä ohi HIFK:n. Helsinkiläisillä on tosin mahdollisuus iskeä jälleen keulille: HIFK pelaa SaiPan vieraana kello 17 käynnistyneessä ottelussa.

Pelicans on kärsinyt viisi tappiota kuudessa viimeisimmässä ottelussaan.

Lukko kuumana

Huimavireinen Lukko otti jo yhdeksännen peräkkäisen voittonsa kukistettuaan Kärpät dramaattisesti 2–1. Raumalaisten paras pistemies Vili Saarijärvi painoi ottelun voittomaalin rystyllä, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain 33 sekuntia. Kärppien päävalmentaja Lauri Mikkola kävi tilanteen jälkeen todella kuumana (video alla).

Lukko tekee 2-1 maalin 1:10

Sebastian Repo oli vienyt kolmannessa erässä Lukon 1–0-johtoon ja Ville Koivunen maalannut Kärppien 1–1-tasoituksen. 500. SM-liigan runkosarjaottelunsa pelannut Juhamatti Aaltonen petasi tarkalla poikittaissyötöllä Koivusen upeasti viimeistelemän osuman (video alla).

Kärpät tekee 1-1 maalin 1:04

Sport päihitti Ässät voittomaalikilpailun jälkeen 2–1.