Tampereen paikallistaistossa jysähti yllätys – Pelicans muni rumasti, kammolukemat jo avauserässä

Jääkiekon SM-liigan sarjakärki Tappara joutui taipumaan Tampereen paikallisottelussa Ilvekselle yllättäen maalein 1–2.

Ilveksen tahteja löivät 1+1 mieheen tehoilleet Joose Antonen ja Teemu Lepaus. Lepaus aloitti maalinteon toisessa erässä saatuaan nappisyötön Antoselta maalin kulmalle.

Antonen puolestaan ohjasi maila ilmassa Ilveksen 2–0-osuman Tuomas Salmelan laukauksesta. Osuma hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen, kun todettiin, ettei maila ollut osumahetkellä liian korkealla – yli yläriman tason. Lepaus kirjautti maaliin kakkossyötön.

Tapparan ainokaisen viimeisteli päätöserässä Veli-Matti Vittasmäki.

Tappio oli Tapparalle vasta kauden toinen, ja se hävisi nyt ensimmäistä kertaa varsinaisella peliajalla. Voittoja Tapparalla on peräti 14. Ilves oli ennen tätä iltaa SM-liigassa vasta 13:ntena, mutta voitto nosti sen 10:nneksi.

Kun sarjakakkonen Kärpät murskasi KalPan 7–1, se nousi kolmen pisteen päähän Tapparasta. Tappara on pelannut yhden ottelun oululaisia enemmän.

Stenqvistillä komea ilta

Kärppien tavoin Ässät oli vahvassa iskussa. Porilaiset pesivät Pelicansin vieraissa numeroin 6–2.

Pelicans oli avauserässä täysin sekaisin, ja Ässät takoi reilussa 17 minuutissa hurjan 5–0-johdon. Tulitus alkoi jo toisella peliminuutilla, kun Pelicans jäähyili itselleen kahden miehen alivoiman, ja Jakob Stenqvist löysi etukulmasta tilaa tarkalla laukauksellaan.

Ruotsalaispuolustaja Stenqvist takoi illan hahmona tehot 2+2. Hän oli iskussa heti erän alussa myös toisessa erässä: ruotsalainen lakaisi Sami Lähteenmäen laukauksesta tulleen irtokiekon sisään maalin kulmalta ajassa 21.17. Osuma vei porilaiset jo 6–0-vierasjohtoon.

Pelicansin maalit tekivät Jonatan Tanus ja Aleksi Mustonen.