HIFK eteni välieriin ja kohtaa runkosarjaa domioineen Kärpät – "Suomen paras ja kovin joukkue"

8:58
Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa HIFK-Pelicans-ottelusta.

Helsingin IFK eteni SM-liigan välieriin, kun se kukisti 2-1-lukemin Lahden Pelicansin puolivälieräsarjan kuudennessa ottelussa. 

IFK eteni välieriin otteluvoitoin 4-2, jossa se kohtaa hallitsevan Suomen mestarin Oulun Kärpät. IFK pääsi ensimmäistä kertaa ikinä neljännen kerran putkeen puolivälieristä jatkoon.

IFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen tietää Kärppien vaarallisuuden.

– Suomen paras ja kovin joukkue. Erittäin kova haaste, mutta ei mahdoton kuitenkaan. 

IFK koki puolivälieräsarjaan pienimuotoisen shokkialun, kun Pelicans murskasi sen pudotuspelisarjan avausottelussa peräti 6-0-lukemin. Sen jälkeen IFK otti kolme voittoa putkeen.

Pelicans voitti vielä eilen perjantaina ensimmäisen kohtalonottelunsa, mutta lauantai-iltana IFK oli vahvempi 2-1-lukemin.

– Iso tasonnosto etenkin henkisellä puolella. Ymmärsimme, mitä voittamiseen vaatii, kun on vastassa tällainen joukkue, joka on veitsi kurkulla. Se näkyi uhrautumisena ja taisteluna. Korkeatasoinen jääkiekkopeli ja draamankaari oli aika hieno, Pikkarainen kertoi. 

– En ole yllättynyt, olen enemmänkin onnellinen, Pikkarainen kertoi välieräpaikasta.

IFK muutti hieman pelaamistaan pudotuspelisarjan aikana. Etenkin IFK:n aggressiivinen paineistuspelaaminen sai lahtelaiset vaikeuksiin. 

– Pystyimme pelaamaan neljällä kentällä niin aktiivista jääkiekkoa, jollaista tässä hallissa ei olla ihan hetkeen pelattu. Tietyllä tavalla se myös tuotti tuloksen, Pikkarainen pohti ja jatkoi:

– Maalinteon tehokkuushan oli meillä aika huono, tarvitsimme aika paljon maalipaikkoja yhtä maalia kohti. Vaikka hävisimme pari ottelua suurinumeroisesti ja vaikka Pelicans teki selkeästi enemmän maaleja, silti voitimme 4-2, Pikkaranen mietti.

Kausi täynnä draamaa

IFK:n runkosarja oli täynnä draamaa ja siihen mahtui eri näköisiä käänteitä. Pikkarainen astui tammikuun puolivälissä päävalmentajaksi, kun edellinen päävalmentaja Ari-Pekka Selin sai käytännössä toiset "potkut".

Pikkarainen kertoi, ettei ollut miettinyt pudotuspelejä itsensä kautta.

– Minulla on kuitenkin pitkä valmennuskokemus ja aika paljon elämänkokemustakin, niin tämä urheilu on elämässä mahdollisuus. Tämä ei ole mikään pakkojuttu, vaan tämä on etuoikeus. Tietysti on ollut omat ristiriitansa, mutta tämä on ollut hienoa aikaa. Minulla on henkilösuhteet "Atun" kanssa erinomaisella mallilla, Pikkarainen totesi.

IFK ja Kärpät aloittavat välieräsarjansa ensi viikon keskiviikkona Oulussa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja