Kasvattiseuran ja oman veljen kohtaaminen sai Juhani Tyrväisen jännittämään – kaksikko piti radiohiljaisuutta koko sarjan ajan: ”Soittelemme huomenissa, jos hän on puhelukunnossa”

Helsingin IFK kaatoi lauantaina Lahden Pelicansin neljättä kertaa ja eteni voitoin 4-2 Liigan välieriin. Ykkössentteri Juhani Tyrväinen myönsi, että oman veljen ja kasvattiseuran kohtaaminen jännitti toden teolla. Veljesten välit ovat kamppailusta huolimatta kunnossa.

IFK ja Pelicans järjestivät Helsingissä todellisen trillerin, sillä lahtelaiset nousivat 1-1-tasalukemiin vain muutama minuutti ennen loppua. Isäntien Sakari Salminen kuitenkin iski ratkaisevan 2-1-maalin ajassa 57.40.

Pelicansin mahdollista tasoitusmaalia katsottiin videolta vain hetki ennen loppua, mutta kiihkeä lauantai-ilta päättyi lopulta IFK:n voittoon ja välieräpaikkaan.

Ykkösketjun keskushyökkääjänä töitä painavan Juhani Tyrväisen mukaan puolivälieräsarja jännitti poikkeuksellisen paljon, sillä vastassa olivat kasvattiseura ja oma veli Antti Tyrväinen. Veljekset eivät ole aikaisemmin kohdanneet yhtä tiukassa paikassa.

- Oma jännitys jokaiseen peliin oli korkeampi kuin normaalisti. Hävisimme ensimmäisen pelin aivan pystyyn ja jännitys jopa katosi. Tajusin, että nämä ovat aivan normaaleja pelejä, IFK-hyökkääjä sanoi MTV Urheilulle.

– En osaa sanoa, mikä minua jännitti. Olen kuitenkin pelannut Pelicansia vastaan monet kerrat. Lahtelaisena entinen kotiseura jotenkin vaikutti asiaan.

Veljekset eivät olleet sarjan aikana lainkaan tekemisissä. IFK:n napattua neljännen voiton Tyrväiset kättelivät jäällä, mutta syvällisempää keskustelua pitää vielä odottaa.

– Ehkä soittelemme huomenissa, jos hän on puhelukunnossa, Juhani Tyrväinen naurahti.

”Jäi hieman piippuun”

Pelicansin ja IFK:n sarja oli täynnä draamaa ja juonenkäänteitä. Lahtelaiset voittivat ensimmäisen ottelun tylysti 6-0, mutta seuraavat kolme kamppailua menivät helsinkiläisten nimiin.

– Ensimmäinen matsi meni hieman ohi. Pelasimme toisessa, kolmannessa ja neljännessä pelissä todella hyvää kiekkoa. Ero tehtiin ehkä siinä.

Syy IFK:n välieräpaikkaan on myös tasaisuudessa.

– He osoittivat jo runkosarjassa olevansa hyvä joukkue, mutta pudotuspeleissä jäi ehkä hieman piippuun. He pelasivat kotimatsit todella hyvin, hävisimme ne reilusti. Heidän tasonsa heitteli.

– Pelasimme runkosarjaan verrattuna Pelicansia vastaan hyvin ja saimme kiinni siitä, mitä on pitänyt parantaa.

Tyrväinen on pelannut miltei koko kauden ykkösketjussa Erik Thorellin ja Joonas Raskin kanssa. Kolmikko teki puolivälierissä yhteensä neljä maalia ja syötti kuusi osumaa. Sentterin mukaan homma sujuu niin hyvin, ettei sanoja enää tarvita.

– Asioita ei tarvitse enää hirveästi sopia, kunhan pelataan vaan. Kommunikaatio on melko vähäistä.

Kolmikon hyvä vire oli huomattu myös lahtelaisleirissä.

– Mustelmia tuli, mutta pyrimme niitä myös jakamaan. Jokainen matsi oli kovaa kamppailua, Tyrväinen naurahti.

Revanssia hakemassa

IFK kohtaa välierissä mestaruussuosikin eli Oulun Kärpät. Sarja on toisinto viime keväältä, jolloin joukkueet kohtasivat juuri välierissä. Oululaiset juhlivat mestaruutta, IFK pronssia.

Helsinkiläiset ovat myös tulevassa sarjassa altavastaajia. Tyrväisen mukaan lähtökohdat olivat kuitenkin hyvät, sillä IFK pelasi Kärppiä vastaan vahvoja otteluita runkosarjassa.

– Olemme pelanneet hyviä ja tiukkoja matseja heitä vastaan sekä pystyneet ottamaan voittoja. Siinä mielessä on paremmat fiilikset. Tiedämme, millä tavalla heidät voi voittaa.

– Pelissä on koko ajan selvä rytmi: Kärpät ei ole kaaosjoukkue, vaan organisoitu. Heitä vastaan on selkeämpi pelata. Hienoa päästä revanssille.

IFK:n runkosarja oli vuoristorataa heikkoine jaksoineen ja valmentajanvaihdoksineen. Tyrväisen mielestä vaikeudet ovat kuitenkin rakentaneet tiiviin joukkueen.

– Meillä oli haasteita, mutta tuntuu, että moni painaa nappia ja alkaa pelaamaan tosissaan pleijareissa. Helpot virheet unohtuivat ja jäivät pois. Peli tarkentuu.

Lue myös:

    Uusimmat