Mainos

Hierojat joutuivat ulkomaisen huijauksen kohteiksi Lahdessa

Päijät-Hämeen poliisilaitos tutkii Lahdessa sattunutta kahta hierojiin kohdistunutta rahanhuijausyritystä.

Molemmissa tapauksissa lahtelaiset hierontayrittäjät olivat saaneet hierontatilauksen ulkomailta sähköpostiinsa. Tilaaja oli kertonut tulevansa lomallaan Suomeen ja haluavansa käydä useita kertoja hierojalla. Toisessa tapauksessa sähköpostin jälkeen oli hierontayrittäjään otettu yhteyttä vielä puhelimitse ja varattu 16 hierontakertaa. Tämän jälkeen molemmat yrittäjät olivat saaneet postin kautta melko nopeasti 4.600 euron arvoisen shekin, jolla tilaajat olisivat halunneet maksaa etukäteen tilaamansa hieronnat.

Lähettäjä oli liittänyt shekin mukaan toiveen, että hän saisi shekin ja tilaamansa palvelun erotuksen tililleen palautuksena, koska oli lähettänyt liian suuren shekin. Pankissa on varmistunut nyt myöhemmin kesällä, että shekit olivat väärennettyjä.

Poliisi: Netissä oltava tarkkana

Poliisi muistuttaa, että netin kautta tapahtuu koko ajan paljon erilaisia pienempiä ja vähän isompia huijausyrityksiä. Usein huijaaja yrittää myydä tai vuokrata jotain olematonta ja yrittää saada toisen lähettämään rahaa etukäteen, jotta siten varmistaisi saavansa tarjotun edun.

Poliisi sanoo, että kansalaisten kannattaisi hyvän tarjouksen kohdattuaan olla riittävän huolellisia taustaselvityksissä, jos aikovat lähettää rahaa etukäteen aivan tuntemattomalle. Erityisesti ulkomaille lähetetty raha on vaikea jäljittää, jos joutuu petollisten toimien kohteeksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.