Mainos

HEXin pörssiarvosta 58,8 prosenttia ulkomailla

Ulkomaisen omistuksen osuus Helsingin pörssissä noteerattujen osakkeiden markkina-arvosta kasvoi elokuussa 8,1 miljardia euroa ja nousi kuun lopussa 90,3 miljardiin euroon.

Pörssin 153,5 miljardin euron markkina-arvosta oli ulkomailla 58,8 prosenttia. Kaikista pörssinoteeratuista osakkeista ulkomaisessa omistuksessa oli HEXin kuukausitilastojen mukaan 33,2 prosenttia. Osakkeita palas elokuussa hieman takaisin Suomeen, sillä heinäkuussa osuus oli prosenttiyksikön kymmenyksen suurempi.

Nokian ulkomaisen omistuksen osuus laski elokuussa 89,9 prosenttiin, kun se kuukautta aiemmin oli 90,3 prosenttia. Stora Ensosta ulkomaisessa omistuksessa oli 72,5 prosenttia ja UPM-Kymmenestä 64,5 prosenttia. Amerin ulkomainen omistus oli 49,5 prosenttia, Metson 43,4 prosenttia, Koneen 37,1 prosenttia ja M-Realin 34,7 prosenttia.

Kaikkiaan 17 noteerattua yritystä oli elokuun lopussa ulkomaisessa omistuksessa. Niistä kolmen eli Arcoruksen, Siljan ja Soneran kaikki osakkeet olivat ulkomailla. HEXin osakkeista 99,4 prosenttia oli ulkomaisessa omistuksessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.