Mainos

Herlin nousemassa EK:n johtoon

Elinkeinoelämän keskusliiton uudeksi puheenjohtajaksi nousee ensi vuoden alusta Antti Herlin. Hän seuraa tehtävässä ministeri Christoffer Taxellia.

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n uudeksi puheenjohtajaksi on tulossa ensi vuoden alusta Kone Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin.

EK:n vaalivaliokunta päätti tänään pitämässään kokouksessa esittää Herlinin valintaa 23. marraskuuta kokoontuvalle EK:n edustajistolle.

Herlin seuraa tehtävässä ministeri Christoffer Taxellia, joka on hoitanut EK:n puheenjohtajuutta kaksi vuotta järjestön perustamisesta lähtien. Tällä hetkellä Herlin toimii EK:n varapuheenjohtajana ja Teknologiateollisuus ry:n puheenjohtajana.

EK:hon kuuluu noin 15 000 yritystä. Niiden palveluksessa on noin 900 000 henkilöä.

Herlin saa johdettavakseen rajuja rakennemuutoksia toteuttavan järjestön. Keväällä 2004 Teollisuuden ja työnantajien sekä Palvelutyönantajien yhdistymisestä syntyneen EK:n on tarkoitus vähentää rajusti jäsenliittojensa määrää fuusioiden kautta.

EK:n syntyessä liittoja oli 41. Määrää on tarkoitus supistaa nopealla aikataululla 12-15:een. EK:n hallituksen jäsenmäärä vähenee vuoden alussa 70 jäsenestä 20:een.

Järjestön toimitusjohtajana on EK:n perustamisesta lähtien toiminut Leif Fagernäs.

Työmarkkinoiden jäykkyydet pois

Herlinin valinnan ei uskota muuttavan EK:n linjauksia. Sen sijaan työnantajaleirin viime aikoina koventuneet äänenpainot saanevat lisää puhtia.

Herlin on korostanut Suomen kilpailukyvyn heikentyvän lähivuosina oleellisesti, ellei työmarkkinoilla saada aikaan tuntuvaa uudelleenajattelua ja joustoja. Hän on korostanut, että kyse ei ole palkkojen polkemisesta, vaan työn kannustavuuden ja yrityskohtaisen tehokkuuden lisäämisestä.

Herlin on myös pitänyt tarpeellisena luopua vanhakantaisista tupomalleista ja niiden kytkemistä verotuksen keventämiseen.

Herlinin mukaan Suomen houkuttelevuus investointikohteena vähenee nopeasti. Kilpailukykyä rasittavat välilliset työvoimakustannukset, työhön liittymättömät kela-maksut ja työn liika verottaminen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.