Mainos

Herjat ja tekstarit lentävät Donner-jupakassa

Elokuvatuottaja Jörn Donnerin elokuva Kuulustelu saattaa pian johtaa kuulusteluihin myös Donnerin omassa elämässä. Dosentti Johan Bäckman on tehnyt Donnerista rikosilmoituksen - aiheena törkeä kunnianloukkaus. Bäckman vaatii Donnerilta korvauksia yhden euron verran.

Huvittaviakin piirteitä saanut tapahtumasarja sai alkunsa, kun Donnerin Kuulustelu -elokuva esitettiin kutsuvierasjoukolle Suomen elokuvasäätiön tiloissa viime viikolla. Elokuva kertoo neuvostodesantti Kerttu Nuortevasta ja se tuli teatterilevitykseen perjantaina.

Paikalla elokuvasäätiön ennakkonäytöksessä oli myös nettisivuille arvostelua elokuvasta tekevä Johan Bäckman, joka kuvasi tilaisuudessa elokuvaa suoraan valkokankaalta. Hän laittoi pätkiä kuvaamastaan myös blogissaan olleen nettiarvostelun yhteyteen. Hänen blogistaan oli linkki YouTubeen, jossa pätkät olivat nähtävissä.

Jörn Donner hermostui ja perjantaina hän uhkasi haastaa Bäckmanin oikeuteen tekijänoikeusrikkomuksesta. Sen jälkeen Bäckman poisti videoklipin netistä ja pyysi julkisesti anteeksi. Tämä tapahtui lauantaina.

Seuraavana päivänä Bäckman teki Donnerista rikosilmoituksen.

- Syytän Donneria törkeästä kunnianloukkauksesta. Hän väittää minun rikkoneen tekijänoikeuslakia. Donner ei tunne tekijänoikeuslakia ollenkaan. Siellä sanotaan että arvostelujen yhteydessä on oikeus esittää sitaatteja, siinä ei ole mitään laitonta, sanoo Bäckman MTV3:lle.

- Hän on mustannut mainettani, sanoo Bäckman tuohtuneena.

- Minulla on arvostelijana ja kriitikkona oikeus kertoa ja esittää näitä sitaatteja. Donner on itse rikkonut lakia, sillä tavalla että hän on herjannut minua julkisesti esimerkiksi piratismista.

Haukkumisen ohella lensivät tekstiviestit

Dosentti Johan Bäckman kertoo olleensa Jörn Donneriin eilen yhteydessä tekstiviesteillä ja kertoneensa uusimmista vaiheista - eli tekemästään rikosilmoituksesta.

Jörn Donner mainitsee samat tekstiviestit puhelinhaastattelussa.

- Kaikki nämä ihmeelliset tekstiviestit, jotka hän on lähettänyt, puuskahtaa Donner.

- En ole vielä näitä ehtinyt kunnolla purkaa puhelimestani, mutta tässä on kolme tai neljä mielenkiintoista tekstiviestiä, kuvailee Donner.

- Ensin hän tekee tämän kaiken, sitten pyytää anteeksi ja sitten rupeaa taas syyttämään, Donner ihmettelee.

Bäckman puolestaan on loukkaantunut myös tavasta, jolla Donner käsittelee aihetta eli neuvostodesantti Kerttu Nuortevan elämää elokuvassaan. Hänen mielestään Nuortevan kuulustelut silloisessa valtiollisessa poliisissa Valpossa näytetään liian romanttisessa valossa, eikä kerrota julmuuksista.

- Siinä loukkaavalla tavalla vääristellään historiaa ja Kerttu Nuortevan elämää. Donner näyttää elokuvassa kynttiläillallisia, jossa Valpon kuulustelija tarjoilee kuohuviiniä. Eihän se näin mennyt, tämä on loukkaavaa. Myös Nuortevan omaisten tunteita loukataan, puuskahtaa Bäckman.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.