Mainos

Henkirikoksia vastaan kansallinen ohjelma

Väkivaltaa ja sen seurauksia aiotaan vähentää kansallisen ohjelman avulla.

Väkivaltaa ilmassa

Rikoksentorjuntaneuvosto on valmistellut ohjelmaehdotuksen väkivaltarikoksien määrän laskemiseksi. Ohjelmassa ovat erityisesti esillä henkirikokset, joiden määrä halutaan laskea alle sataan vuodessa. Suomessa kuolee henkirikoksen uhrina keskimäärin 134 ihmistä vuodessa.

Ohjelmaehdotus luovutettiin tänään oikeusministeri Johannes Koskiselle. Kansallisen ohjelman tavoitteena on vaikuttaa humalahakuiseen juomiseen, syrjäytyneisiin väkivallan käyttäjiin ja uhreihin sekä madaltaa kynnystä puuttua parisuhdeväkivaltaan.

Oikeusministeri Koskinen sanoi MTV:n uutisille, että nyt olisi syytä harkita uudelleen alkoholiveron tasoa viimevuotisen veronalennuksen jälkeen.

- Nyt on saatu kokemuksia, että miten se (veroale) on lisännyt alkoholinkulutusta. Tämän vuoden aikana olisi hyvä arvioida asia uudelleen, eli että voitaisiinko tätä alennusta nyt pienentää.

Rikoksentorjuntaneuvoston valmisteleman ohjelman tavoitteena on vaikuttaa humalahakuiseen juomiseen, syrjäytyneisiin väkivallan käyttäjiin ja uhreihin sekä madaltaa kynnystä puuttua parisuhdeväkivaltaan.

Myös työssä koettua väkivaltaa halutaan ehkäistä. Naisten työssä kohtaama väkivalta on lisääntynyt viime aikoina voimakkaasti.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 26.01.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.