Hengitysvaikeudet piinasivat miestä kuukausia – 20 vuotta sitten tapahtunut tapaturma oli sysännyt nenään jotain sinne kuulumatonta

Eroon sitkeästä flunssasta – virukset rellestävät juuri nyt 5:26
Videolla kerrotaan, miksi flunssa pitkittyy ja miten sitkeästä taudista voi päästä eroon.

Kiinalaismiehen kummallisten nenäoireiden syyn taustalla oli 20 vuotta sitten tapahtunut onnettomuus, kertoo muiden muassa News.com.au-uutissivusto.

Pohjois-Kiinassa asuva 30-vuotias Zhang Binsheng oli kärsinyt hengitysvaikeuksista kolme kuukautta ennen kuin hakeutui lääkärin vastaanotolle. Miehen nenäoireet olivat pahentuneet jatkuvasti. Lopulta hän ei pystynyt enää nukkumaan kunnolla hengitysvaikeuksien vuoksi. Lisäksi mies haistoi nenässään omituisen mädäntyneen hajun.

Röntgentutkimus paljasti omituisten oireiden kuvottavan syyn. Zhangin nenässä kasvoi hammas.

Hammas oli työntynyt nenäonteloon onnettomuudessa


Kiinalaismiehen nenästä löydettiin sentin mittainen hammas. Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Kun lääkäri kertoi uutiset potilaalleen, Zhang muisti kadottaneensa hampaan 20 vuotta sitten. Ollessaan 10-vuotias Zhang kompastui pahasti ja menetti kaksi hammastaan. Toista hammasta ei koskaan löytynyt.

Ilmeisesti kaatumisesta aiheutuneen iskun voima oli työntänyt hampaan syvälle Zhangin nenäonteloon. Lääkärien mukaan hammas oli päässyt juurtumaan ja kasvamaan miehen nenässä kahden vuosikymmenen ajan ennen kuin alkoi oireilla. Zhangin keho ei ollut alkanut hylkiä väärässä paikassa kasvavaa hammasta, koska se ei varsinaisesti ollut ”vierasesine”, lääkärit uskovat.

Sentin mittainen hammas poistettiin puoli tuntia kestäneessä operaatiossa miehen nenästä.

Nenistä on löytynyt omituisuuksia ennenkin

Tapaus ei ole ensimmäinen, jossa nenäoireiden syyksi paljastuu väärässä paikassa oleva hammas. Kerroimme aiemmin tanskalaismiehestä, joka oli kärsinyt flunssamaisista oireista kahden vuoden ajan. Sairaalassa oireiden syyksi paljastui sieraimessa kasvava hammas.

Lue myös:

    Uusimmat