Mies kärsi flunssamaisista oireista kaksi vuotta – nenästä vedettiin ulos järkyttävä löydös

Lääkärit tekivät harvinaisen löydöksen 59-vuotiaan tanskalaismiehen nenästä, uutisoi Live Science.

Tanskalaismies oli kärsinyt kahden vuoden ajan tukkoisesta, vuotavasta ja huonosti haistavasta nenästä. Mies hakeutui tutkimuksiin Aarhusin yliopistolliseen sairaalaan, jossa paljastui, ettei nenäoireiden syynä ollut virus tai bakteeri – vaan sieraimessa kasvava hammas.

Lääkärit kirjoittivat erikoislaatuisesta tapauksesta BMJ Case Reports -julkaisuun. Kirjoittajien mukaan vain 0,1–1 prosentilla väestöstä löytyy nenään kasvanut hammas. Tila on yleisempi miehillä, ja voi johtua esimerkiksi traumasta tai alueella vaikuttavista tulehduksista. Myös kehitykselliset ongelmat, kuten huulihalkio, voivat aiheuttaa hampaan eksymisen nenäonteloon.

Kiilautunut hammas poistettiin leikkauksessa 


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Tanskalaismiehen nenässä lymyilevä hammas löytyi tietokonekerroskuvauksessa, jossa nenäontelon alaosassa näkyi liman peittämä massa. Lääkäri oletti, että miehellä oli nenässään joko kysta tai kiilautunut hammas, joka ei ollut päässyt kasvamaan suuhun.

Leikkauksessa lääkärit huomasivat jälkimmäisen oletuksen osuneen oikeaan. Massa oli väärään paikkaan eksynyt hammas, joka oli peittynyt tulehtuneella nenän kudoksella.

Kuukausi leikkauksen jälkeen mies oli parantunut, eikä enää kärsinyt pitkään jatkuneista nenäoireistaan.

Lue myös:

    Uusimmat