Lapsi hukkasi hampaan – rehtori kirjoitti hammaskeijulle tämän puolesta: "Koulutettuna rehtorina ja harrastelijahammaslääkärinä voin todistaa..."

Hampaan paikkaaminen ei paranna kariesta 2:20
Tiesitkö tätä? Hampaan paikkaaminen ei paranna kariesta. Mutta entä, jos hammaslääkäriin ei uskalla pelon takia mennä?

Kun oppilaan heiluva hammas katosi välitunnin tuoksinnassa, rehtori tuli apuun. Curt kirjoitti hammaskeijulle hauskan kirjeen, jossa vakuutti, että hammas oli todella ollut olemassa – ja vaati samalla korvausta viisaudenhampaastaan, jonka itse menetti vuonna 1987!

Kun alakouluikäinen lapsi hukkasi heiluvan hampaansa kouluaikana, rehtori ryntäsi apuun. Wisconsinilaiskoulun rehtori Curt Angel kirjoitti oppilaansa puolesta kirjeen hammaskeijulle, jotta hampaan hukkaamisesta ei aiheutuisi surua, kertoo CNN.

"Koulutettuna rehtorina ja harrastelijahammaslääkärinä voin todistaa..."

Oppilas oli leikkinyt välitunnilla ulkona, jolloin heilunut hammas oli kadonnut. Rehtori Curt Angelin mukaan oppilasta huoletti, ettei hammaskeiju nyt tietäisi hänen hampaastaan. Curt tarjoutui kirjeessään todistamaan, että hammas todella oli olemassa. 

– Huolimatta pelottoman etsintäjoukkomme urheista etsinnöistä, emme löytäneet hammasta, Curt kirjoitti.

– Koulutettuna rehtorina ja harrastelijahammaslääkärinä voin todistaa, että (oppilaan) hammasrivissä on aukko, joka ei ollut siellä aamulla, kun hän tuli kouluun. Ole hyvä ja hyväksy tämä kirje virallisena vahvistuksena kadonneesta hampaasta ja tarjoa standardin mukainen rahapalkkio, jonka normaalisti antaisit oikeasta hampaasta.

Lopussa Curt vielä vaati korvausta viisaudenhampaastaan, jonka menetti vuonna 1987.

Curtin kirje alkoi pian elää omaa elämäänsä somessa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Curtin mukaan kirje tehosi!

Pian kuva Curtin kirjeestä lähti leviämään sosiaalisessa mediassa, kun koulun työntekijä jakoi kuvan hauskasta viestistä. Kuusi vuotta rehtorina toiminut Curt kertoo, että haluaa mahdollisuuksien mukaan tehdä pieniä asioita oppilaidensa eteen.

– Kasvatustiede on nykyisin toisinaan kovaa peliä. Lapsia tulee kouluumme monista erilaisista taustoista, ja sitä yrittää lisätä kaikkeen tekemäänsä hyvää tukea ja tunnustusta, Curt kommentoi.

Vaikka Curt tekeekin kaikkensa oppilaiden eteen, hammaskeijukirje oli kuitenkin ensimmäinen laatuaan!

Curtin mukaan kirje kuitenkin tehosi: oppilas kertoi seuraavana päivänä, että hammaskeiju oli jättänyt hänen tyynynsä alle dollarin korvaukseksi hampaasta.

Lue myös:

    Uusimmat