Maailman nopeimmalla sedanilla on painoa lähes kaksi ja puoli tonnia – silti aivan poskettomat huiput

Bentley Flying Spur on maailman nopein sedan – huiput 333 km/h! 11:51
Bentley Flying Spur on maailman nopein sedan.

Vaikka luksusautovalmistaja Bentley ei sitä itse mainostakaan, on sen juuri esittelemä uusi Flying Spur maailman nopein sedan-mallinen auto.

Huolimatta lähes kahden ja puolen tonnin painostaan, on uuden sukupolven Bentley Flying Spur karmaisevan nopea kilometrinnielijä. Sen huippunopeus on superautoillekin vertoja vetävät 333 kilometriä tunnissa.

Flying Spur on valmistettu samalle perusrakenteelle kuin Continental GT sekä Porsche Panamera. Bentleyn mukaan edellisen sukupolven kanssa on yhteistä ainoastaan nimi.

Kolmannen sukupolven Flying Spur pitää sisällään runsain mitoin ajonautintoa parantavaa teknologiaa, ja siitä löytyykin muun muassa aktiivinen, taka-akselia suosiva neliveto sekä nelipyöräohjaus.

Karmaisevan huippunopeuden taustalla on Continental GT:stä tuttu kuusilitrainen kaksoisahdettu W12-moottori. Hevosvoimia on 626 kappaletta, ja kiihtyvyys nollasta sataan – yhä paino huomioiden – käsittämättömät 3,8 sekuntia.

Perusmallin jenkkihinta on 230 000 dollaria, mutta Suomessa tuskin kannattaa edes haaveilla poistuvansa tällä autolla kaupasta alle 400 000 eurolla.

Lue myös:

    Uusimmat