Onni Sarmaste myöntää vihdoin hankkineensa kohutut ökyautot Bentleyn ja Porschen – "KRP jäädytti varojani kahden miljoonan euron arvosta"

Liikemies Onni Sarmaste kohutusta suojavarustekaupasta: Tuotteet olivat tilatun mukaiset 3:49
Liikemies Onni Sarmasteen mukaan häneltä tilatut suojamaskit olivat tilatun mukaiset.

Kohutun maskikaupan takia julkisuuteen noussut Onni Sarmaste kertoo MTV Uutisille, että keskusrikospoliisi on jäädyttänyt hänen tililtään varoja kahden miljoonan euron edestä. Sarmaste myös vahvistaa, että hän on hankkinut uutisotsikoihin nousseet luksusautot, Bentleyn ja Porschen.

Onni Sarmaste teki noin viiden miljoonan euron arvoiset suojamaskikaupat Huoltovarmuuskeskuksen kanssa.

Pian selvisi, että Kiinasta Suomeen tuodut maskit eivät täyttäneet sille asetettuja kriteerejä. Huoltovarmuuskeskus maksoi kuitenkin Sarmasteen yritykselle viisi miljoonaa euroa.

Nyt liikemies kertoo MTV Uutisille, että keskusrikospoliisi on jäädyttänyt hänen varojaan kahden miljoonan euron edestä.

– Rahat jäädytettiin jo viime viikon perjantaina. Syy liittyy tähän maskikauppaan, Sarmaste kertoo.

Sarmaste on pitkään väistellyt kysymyksiä liittyen Bentley- ja Porsche-luksusautokauppoihin. Nyt hän myöntää hankkineensa autot, mutta korostaa, että hän omistaa myös useita muitakin autoja. MTV Uutisille hän kertoo, että hänen nimissään on viisi muuta autoa.

Katso video, millaisesta autosta on kyse: 

Seiska: Maskikaupoilla jättitilin tehnyt liikemies Sarmaste osti puolen miljoonan euron Bentleyn – kurvasi MTV:n haastatteluun Porschella 0:27

Sarmaste sanoo, että krp kutsunee hänet ensi viikolla kuulusteluihin, jos maskikaupassa on ylipäätään syytä epäillä rikosta. Sarmaste epäilee MTV Uutisten haastattelussa, että käsky varojen jäädyttämiseen tuli ”korkealta taholta”.

– Koko liiketoimintani on tämän asian takia jäissä. Tulen hakemaan vahingonkorvauksia, Sarmaste sanoo.

Varojen jäädyttämisestä uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat


Lue myös:

    Uusimmat