Hemmottele ystävää: Tämä suklaaherkku on terveellinen

Trendikkäästä raakakaakaosta ja -suklaasta saa tehtyä pienellä vaivalla ystävänpäivälahjaksi niin herkullisia konvehteja kuin rentouttavan kasvonaamionkin. Sokeriähkyn sijaan ystävä saa arjen terveellisen hemmotteluhetken.

Ystävänpäivänä on kiva muistaa läheisiä jollakin erityisellä tavalla. Itse tehty lahja kertoo lämpimistä tunteista ja perinteinen ystävänpäiväsuklaakin maistuu monelle. Hieman persoonallisemman lahjan kuitenkin saa, kun nämä yhdistää.

Raakasuklaata on helpointa tehdä kotona esimerkiksi terveyskaupoista saatavien valmispakettien avulla. Ensin sulatetaan kookosöljy ja sekaan heitetään kuiva-aineet. Massa sekoitetaan vesihauteessa, minkä jälkeen suklaa vain kaadetaan muotteihin.

– Oikeastaan ainoa virhe, minkä voi tehdä, on se, että aineksiin pääsee vettä, kun rasvoja sulatetaan vesihauteessa. Silloin massa ei välttämättä enää kovetu oikein, ohjaa CocoVin superruoka-asiantuntija Sami Sundvik.

Raakakaakao on muun muassa antioksidanttiensa ansiosta yksi maailman ravinnerikkaimmista ruoka-aineista. Raakasuklaaseen ei lisätä sokeria tai prosessoituja rasvoja, joten useammankaan palan syöminen ei aiheuta ystävälle huonoa oloa ja syyllisyyttä. Raakasuklaan raaka-aineita ei ole myöskään käsitelty korkeissa lämpötiloissa, joten kaikki kaakaon terveelliset ainesosat ovat vielä tallella.

Hemmotteleva kasvonaamio kaakaovoista

Läheiselle ystävälle voi tarjota itse tehtyjen konvehtien lisäksi kokonaisvaltaisen suklaahemmotteluhetken. Kahvipöytään voi kattaa esimerkiksi terveellisen raakasuklaakakun. Ilman uunia valmistettavissa raakakakuissa vehnäjauho, sokeri ja maitotuotteet korvataan ravintorikkaammilla aineksilla, kuten esimerkiksi pähkinöillä, marjoilla, taateleilla ja kookosöljyllä.

Kaakaovoita kannattaa hyödyntää ulkoisesti, sillä kasvoille siveltynä siitä tulee heleyttävä luomukasvonaamio koko kaveriporukalle. Jo pelkkä kaakaovoin tuoksu rentouttaa.

– Kaakaovoissa on luonnostaan paljon E-vitamiinia ja mineraaleja, jotka kosteuttavat ja tasapainottavat ihoa. Lisäksi kaakaon antioksidantit pääsevät naamiossa suoraan imeytymään ihoon, Sundvik kertoo.

Kaakaohieronta puolisolle?

Kaakaonaamio sopii lisäaineettomuutensa vuoksi erityisesti herkälle iholle, ja talven kuivattama karhea iho saa naamiosta superkosteutusta. Kaakaovoi on myös rohtuneiden huulten paras kaveri.

Lisäksi kaakaovoita voi käyttää hierontaöljyn asemasta vaikka kokovartalohierontaan. Omalle puolisolle voikin ystävänpäiväillaksi luvata hemmottelevan kaakaohieronnan kuohuviinilasillisen ääressä. Jo pelkkä kaakaovoin euforisoiva tuoksu on omiaan hoitamaan parisuhdetta.

Lähde: Deski

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja