Mainos

Kauhujen yö: Helsinkiläismies "kuulusteli" vaimoaan aamuun asti ja tivasi tältä vastausta erikoiseen kysymykseen – löi lopulta samuraimiekalla ja hyppäsi itse parvekkeelta

Helsingin hovioikeus ei muuttanut kolmekymppiselle miehelle luettua tuomiota törkeästä pahoinpitelystä. Mies löi silloista vaimoaan samuraimiekalla amfetamiinilla ryyditetyn, eriskummallisen riidan päätteeksi.

Tapahtumat saivat alkunsa heinäkuisena iltana Helsingissä vuonna 2017.

Pariskunta oli nauttinut päihteitä ja käynyt autolla kaupassa. Reissu ei kuitenkaan ollut mennyt täysin putkeen, sillä kuljettajana toiminut mies oli päätynyt poliisiratsian kautta poliisiasemalle verikokeisiin.

Putkaan hän ei kuitenkaan päätynyt, vaan palasi kotiin vaimonsa luokse noin 2 aikaan yöllä.

Saapuessaan mies oli laittanut asunnon oven takalukkoon ja takavarikoinut naisen avaimet. Sitten hän oli aloittanut ”kuulustelun”, jossa hän tivasi naiselta, oliko tämä soittanut poliisit kaupalle tai pyytänyt viranomaiset asunnolle, sillä siellä oli amfetamiinia.

"Nyt mä tapan sut"

Nainen kertoi käräjäoikeudessa, ettei mies ollut uskonut häntä, kun hän oli yrittänyt vakuutella, ettei hän ollut tehnyt mitään. Naisen mukaan kuulustelut jatkuivat läpi yön ja seuraavaan päivään saakka.

Riidan päätteeksi mies tarttui samuraimiekkaan ja löi naista kahdesti. Iskut osuivat olkapäähän ja kyynärtaipeeseen.

Nainen oli nostanut käden eteen miehen lyödessä. Naisen mukaan miekka olisi vienyt hänen päästään palasen, mikäli hän ei olisi toiminut näin.

Oikeudessa nainen kertoi, että mies oli julistanut miekkaa pidellessään, että ”nyt mä tapan sut”.

Mies: Miekka vain lipsahti

Välikohtauksen jälkeen mies oli itse soittanut paikalle ambulanssin ja hypännyt kolmannessa kerroksessa sijaitsevan asunnon parvekkeelta maahan.

Oikeudessa hän kertoi olleensa kolme päivää tajuttomana ja saaneensa tempauksen johdosta aivovamman. Lisäksi hänen pernastaan oli tuhoutunut puolet.

Oikeudessa mies myönsi tapahtumien kulun pääpiirteittäin, mutta katsoi syyllistyneensä korkeintaan perusmuotoiseen pahoinpitelyyn. Hänen mukaansa hänen tarkoituksenaan oli vain pelotella, ja miekka oli lipsahtanut. Hän oli kertomansa mukaan lyönyt naista vain kerran.

Käräjäoikeus kuitenkin katsoi naisen vammojen perusteella, että lyöntejä oli kaksi.

Vuonna 1986 syntynyt Jarmo Markus Hytönen tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä sekä huumausainerikoksesta 2 vuoden ja 3 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Huumausainerikos liittyi miehen hallussa olleisiin noin 15 grammaan amfetamiinia.

Helsingin käräjäoikeus ratkaisi asian kesällä 2018. Hytönen valitti tuomiostaan Helsingin hovioikeuteen, joka ei kuitenkaan muuttanut käräjätuomiota. Hovioikeus ratkaisi asian tänään.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja