Mainos

Helsinki kamppailee läskiä ja liikkumattomuutta vastaan

Pallo- ja mailapelejä, kiipeilyä, akrobatiaa, temppujumppaa, brassi-jujutsua, muutamia mainitakseni. Kaikkia näitä lapset voivat harrastaa Helsingissä ilmaiseksi. Kuulostaako hyvältä?

– Seuraan kuuluminen on rahakysymys ja urheilun harrastaminen Helsingissä on arvokasta, aloittaa Easysport -hankkeen koordinaattori Tytti Soini.

Näin Soini tiivisti syyn, miksi uudentyyppinen hanke monipuolisemman vapaa-ajanvieton puolesta aloitettiin. Hankkeen idea on yksinkertainen - kaupunki tukee seuroja ja mahdollistaa näin lapsille unelmien toteuttamisen kukkarosta riippumatta. Suosio hymyilyttää. Pelkästään viime vuoden aikana Easysport -käyntikertoja kertyi miltei 30 000 kappaletta. Tällä hetkellä eri liikuntaryhmiä on viikoittain 120.

"Lasten liikkumattomuus ongelma"

Ihan kaikki ei ole ilmaista. Jäälajeista ja sirkustemppuilusta peritään maksua reilu parikymppiä kaudelta. Easysportin takana ei ole pelkästään ajatus kivasta kaikille - motiiviksi paljastuu huoli lasten terveydentilasta.

– Lapset liikkuu liian vähän ja meillä on ylipaino-ongelma, Soini sanoo, ja muistuttaa, että ruutuaikaa pitäisi olla maksimissaan kaksi tuntia päivässä.

Koordinaattorin mukaan Suomessa vallitsee istumista tukeva ympäristö. Kehitys näkyy muun muassa yleistyvänä diabeteksena.

"Kuntalaiset todella tyytyväisiä"

Soinin mukaan tässä työssä puhelimeen vastaaminen on todella kivaa, koska palautetta tulee ja se on positiivista.

– Kuntalaiset ovat todella tyytyväisiä. Me ollaan yllätytty tästä ihan itsekin, Soini iloitsee.

Varttuneempien ei tarvitse kadehtia, sillä kaupunki on luonut teini-ikäisille oman ohjelmansa. 20 euroa maksavalla FunAction -liikuntakortilla voi osallistua kaikkeen liikuntatarjontaan oman aikataulunsa puitteissa.

Katso lisää lajikirjosta kaupungin sivuilta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.