Mainos

Helsinki hyväksymässä tanssitalon

Nosturiyrittäjä Pekka Niskan tanssitalo on viimein toteutumassa Helsingin kohutuimmalle tontille. Kaupunki on hyväksymässä tanssikeskuksen rakentamisen tuhoutuneiden makasiinien paikalle.

Julkisuutta karttava ja paritanssia rakastava Niska on sittenkin tekemässä totta vuosien haaveestaan rakentaa tanssipaikka Helsingin paraatipaikalle.

Kolmas suunnitelma on menossa läpi, sillä arkkitehtuuria arvioiva kaupunkikuvaneuvottelukunta puoltaa Silmuksi ristityn talon rakentamista.

- Olen ymmärtänyt, että Pekka Niska, joka tässä hankkeen vetäjänä on, on hyvin voimakkaasti tähän sitoutunut ja haluaa toteuttaa hankkeen. Arkkitehtuurin kannalta tilanne näyttää hyvältä, siitä se ei jää kiinni, Helsingin rakennusvalvontaviraston virastopäällikkö Lauri Jääskeläinen lupaa.

Pekka Niska Oy:n edustaja kertoi MTV:n uutisille, että rakennuslupaa haetaan heti huhtikuussa ja rakentaminen aloitetaan niin pian kuin mahdollista.

Silmun alustava luonnos sijoittaa tanssitalon Musiikkitalon ja Makasiineista jäljelle jääneen pätkän väliin.

- Tämä on moderni paviljonkimainen puistoon erittäin hyvin istuva projekti. Rakennuspaikkahan on hieno ja mitä tärkein ja keskeisin. Kaikelle mitä Töölönlahden alueelle rakennetaan, pitää asettaa korkeat vaatimustasot, Jääskeläinen painottaa.

Tanssipaikasta noin tuhat neliötä tulisi maan päälle yhteen kerrokseen ja loput maan alle. Paikalle saa rakentaa 1500 neliötä.

Myös kaupunkisuunnitteluvirasto puoltaa taloa, vaikka sen rakennusala hieman ylittyisi.

Niska maksaa talon rakentamisen ja ylläpitämisen itse, kaupunki vuokraa tontin. Toteutus toimii siis samalla menetelmällä kuin Helsinki-areenaa rakennettaessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.