Mainos

Helsingin vanhat kauppiaskorttelit heräävät jälleen eloon

Helsingin keskustan vanhat kauppiaskorttelit heräävät jälleen eloon. Lähes sadan yrityksen ostos-, ravintola- ja tapahtuma-alueesta tulee suomalaisen designin näyteikkuna. Kun Kamppi tarjoaa enemmän nuorisomuotia, niin Torikortteleista tulee nuorten aikuisten ostosparatiisi.

Senaatintorin ja Kauppatorin väliset empirekortteleiden peruskorjatuissa tiloissa palvelujaan tarjoavat erilaiset yritykset designputiikeista kahviloihin. Yritykset ja ravintolat avaavat ovensa viikon parin kuluttua.

Kesän aikana valmistuvat myös alueen katutyöt, jotka edistävät Helsingin kävelykeskustahanketta sekä ravintolatoimintaa merkittävästi.

– Heti kun Aleksanterinkadun remontti saadaan valmiiksi, niin kadulle tulee pariisilaistyyppisiä kahvilapöytiä, kertoo Café Engelin ravintolatoimenjohtaja Pihla Heinonen.

Koko korttelialueelle Helsingin ydinkeskustaan tulee lähes 100 yritystä. Hankkeen arvo on noin 65 miljoonaa euroa. Vuokrat pyörivät 30:stä 100:aan euroon neliöltä kuukaudessa.

Uudet yrittäjät ovat ihastuneita vanhaan kortteliperinteeseen.

– Tämän talon historia on viehättävä. Se sopii loistavasti tämäntyyppiseen toimintaan, sanoo yrittäjä Teemu Aura Patisserie Teemu ja Markuksesta.

Varsinaisia avajaisia Kiseleffin ja Sunnin kortteleissa vietetään 26. toukokuuta.

(MTV3)

Katso Tarja Hakulisen juttu (Kymmenen uutiset 9.5.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.