Mainos

Helsingin pörssi

Dollarin vahvistuminen ja metsäyhtiöiden osakkeiden nousut New Yorkissa nostivat metsäosakkeiden hintoja myös Helsingin pörssissä torstaina. Metsäosakkeet kallistuivat päivän aikana keskimäärin 2,1 prosenttia. Ryhmän nousuveturina oli UPM-Kymmene, jonka päätöskurssi parani edellispäivästä 3,20 markkaa 113,20 markkaan.

Kokonaisuutena kurssikehitys oli yleislinjaltaan nouseva. Hex-yleisindeksi vahvistui 0,7 prosenttia, ja toimialaindekseistä reilun miinus-merkin saivat eteensä vain vakuutus sekä kuljetus ja liikenne. Metsäosakkeiden lisäksi parhaat nousuosakkeet löytyivät monialayhtiöiden, tietoliikenteen ja kemian osakeryhmistä.

Sijoittajien ostotarjouksilla mitaten yleislinja oli myös nouseva. Varsinaisen kaupankäynnin aikana vahvistui 45 ostotarjousta, 17 pysyi paikallaan ja 32 laski.

Pörssin osakevaihto pysyi edelleen varovaisena. Jälkipörssi ykkösen jälkeen vaihtoa kertyi 454 miljoonaa markkaa, josta Nokian osuus oli 150 miljoonaa markkaa, UPM:n 66 miljoonaa ja Partekin 35 miljoonaa markkaa. Partekin vaihdosta 30 miljoonaa kertyi pörssivälittäjä Evlin 375000 osakkeen sisäisestä kaupasta.

Nokian molemmat osakkeet kuittasivat takaisin edellispäivän kolmen markan laskunsa, A-osake 297 markkaan ja K-osake 296 markkaan. Aspo kallistui Nokian vedossa kuusi markkaa 222 markkaan ja Hackman yhdeksän markkaa 150 markkaan. Partekin päätöskurssi vahvistui kolme markkaa 80 markkaan.

Vakuutusryhmässä Sammon päätöskurssi putosi kymmenen markkaa 460 markkaan. Yhtiönosakkeesta irtosi torstaina kuuden markan osinko, joten osakkeen todellinen lasku oli neljä markkaa. Pohjolan osakkeista A-osake halpeni kolme markkaa 132 markkaan, mutta B-sarjan osake kallistui kaksi markkaa 131 markkaan.

Espoon Sähkön yhtiökokous vahvisti hallituksen ehdotuksen mukaisesti vuoden 1996 osingoksi 2,20 markkaa osaketta kohden. Osingonmaksun täsmäytyspäivä on 21. huhtikuuta ja maksupäivä 24 huhtikuuta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.