Mainos

Helsingin pörssi

Raision ja Nokian osakkeisiin kohdistunut ulkomainen kysyntä piti yleislinjan nousussa myös perjantaina. Hex-yleisindeksin mukaan osakkeiden hinnat kallistuivat päivän aikana puoli prosenttia. Ostotarjouksista 42:lle kirjattiin perjantaina nousua, 23:n ostokurssi pysyi ennallaan ja 28:n laski. Pörssin osakevaihto oli 555 miljoonaa markkaa.

Suomen pankin koronlasku nosti perjantaina myönteistä virettä pörssissä, ja kursseja veti nousuun myös New Yorkin torstainen nousulinja. Perjantaina Yhdysvalloissa julkaistut kestokulutustavaroiden heinäkuun vahvat tuotantoluvut taas käänsivät New Yorkin pörssin perjantaiaamuna laskuun.

Helsingin pörssissä Nokian osakkeet päätyivät jatkuvan kaupankäynnin aikana 185 markan hintoihin. A-osakkeen päivänousu oli 3,50 markkaa ja K-osakkeen neljä markkaa. New Yorkissa Nokia oli perjantai-aamuna hienoisessa laskussa. Nokian vaihto Helsingissä oli perjantaina 191 miljoonaa markkaa.

Raision osakkeiden vahva nousu jatkui. Yhtiön vaihto-osakkeen hinta kallistui perjantaina peräti 18 markkaa 339 markkaan, ja meklarilistalla noteerattava K-osake kallistui 16 markkaa 328 markkaan. Raision vaihto oli 74 miljoonaa markkaa.

Pankeilla perjantai oli laskupäivä. Meritan A-osake halpeni 21 penniä 9,74 markkaan ja B-osake 30 penniä 11,60 markkaan. Ålandsbankenin viime vuodesta heikentynyt puolivuotistulos laski pankin kantaosaketta kolme markkaa 86 markkaan ja etuosaketta 1,60 markkaa 83,40 markkaan.

Kuluneen viikon aikana osakkeiden hinnat kallistuivat keskimäärin 1,9 prosenttia, ja nousun takana olivat ennen muita teollisuudessa moniala- ja muun teollisuuden osakkeet sekä vakuutusosakkeet. Metsäosakkeiden hinnat sen sijaan halpenivat viikon aikana 0,7 prosenttia.

Pörssin viikkovaihto oli 1,7 miljardia markkaa, ja vuoden alusta lukien osakkeita on vaihdettu pörssissä 61 miljardin markan arvosta. Nokian osuus vuosivaihdosta on runsaat 21 miljardia markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.