Mainos

Helsingin bussit kulkivat kuljettajien uhkauksesta huolimatta

Helsingin kaupungin bussit kulkivat liikennelaitoksen mukaan tänään iltapäivällä lähes normaalisti. Bussinkuljettajien mielenilmauksen takia ajamatta jäi yksittäisiä vuoroja. Joukko bussinkuljettajia uhkasi jättää iltapäivän kaikki bussivuorot ajamatta vastalauseeksi kaupungin henkilöstöpolitiikalle.

Työntekijöiden ilmoituksen mukaan kello kolmestatoista lähtien kaikki vuorot aiottiin ajaa päätepysäkeiltä halleihin ja liikkeelle oli tarkoitus lähteä vasta kello 17. Luottamusmies Raimo Turunen ei halunnut arvioida, kuinka monta bussivuoroa spontaaniksi luonnehdittu työnseisaus jätti varikoille. Joka tapauksessa työnseisaukseen osallistui vain osa kuljettajista. Työnseisauksesta ei työnantajapuolen mukaan tehty ammattiosaston päätöstä.

Joukko kuljettajia vastustaa liikennelaitoksen suunnitelmia, jotka siirtävät 100 kuljettajaa omasta työstään toisiin tehtäviin. Kuljettajien mukaan HKL on listannut henkilöt, jotka aiotaan siirtää työvoimapankkiin. Kaikkiaan liikennelaitoksella on noin 850 bussinkuljettajaa, joista ajossa on kerralla noin kolmasosa.

Lund: Ehdoista sovittu

HKL:n toimitusjohtaja Martti Lund korostaa, että bussinkuljettajien kanssa on sovittu uudelleensijoituksen ehdoista.
-Kilpailuttamisen takia liikennelaitoksella on 51 kuljettajan vähennystarve. Lisäksi on sovittu 50 muun kuljettajan siirtämisestä muihin tehtäviin lähinnä kuljettajien käytön tehostamisen takia. Ketään ei kuitenkaan irtisanota, muistuttaa Lund.

Työntekijöiden mukaan uudelleensijoituksessa ei ole otettu huomioon vapaaehtoisuutta, työsuhteen kestoaikaa, eläkekertymää, huoltovelvollisuutta eikä asuinpaikkaa. Työntekijät korostavat, että kilpailu ei saa heikentää kaupungin työntekijöiden työllistymistä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.