Mainos

Helsingin ampuja tunnusti – taustalla vaikea isäsuhde

Helsingin ampumisesta epäilty nuori mies on myöntänyt surmanneensa isänsä. Poliisin mukaan teon taustalla olivat isän ja pojan huonot välit.

20-vuotias poika ampui 60-vuotiaan isänsä kuoliaaksi luvallisella aseella Helsingin ydinkeskustassa eilen iltapäivällä.

Epäilty on 20-vuotias läntisellä Uudellamaalla asuva mies, jolla ei ole aiempaa merkittävää rikostaustaa.

- Hän on ollut aiemmin tekemisissä kyllä poliisin kanssa. Mutta syyt ovat olleet suhteellisen vähäisiä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Antti Leppilahti.

- Kyse on ollut uhrin ja tekijän välisistä huonoista väleistä. Se on ehkä tämän teon taustalla. Kyseessä on isän ja pojan välinen riita.

Poliisin mukaan isä ja poika menivät yhdessä kiinalaisravintolaan, jonka terassilla teko tapahtui. Poika toi aseen kotoaan Länsi-Uudeltamaalta kantolaukussa. Tapausta tutkitaan poliisissa murhana nimenomaan sen takia, että teossa on piirteitä suunnitelmallisuudesta.

- Tilanne on päätynyt siihen, että poika on ottanut esiin aseen, jonka hän on tuonut kantolaukussa. Hän on ampunut useita laukauksia, joista useita osui uhriin. Uhri kuoli välittömästi tapahtumapaikalle.

Se, suunnitteliko epäilty toteuttavansa teon nimenomaan Helsingin ydinkeskustassa, on poliisille yhä epäselvää. Epäiltyä kuulustellaan parhaillaan.

Ampumisessa käytetty ase on ollut tekijän oma, luvallinen kivääri.

Tutkinnanjohtaja kertoo MTV3 Uutisille jättävänsä torstaina aamupäivän aikana vangitsemisvaatimuksen Helsingin käräjäoikeuteen.

(MTV3 - STT)

Katso Päivi Hannulan juttu (Seitsemän uutiset 4.9.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.