Silminnäkijä pysäytti Aikatalon ampujan ja yritti elvyttää uhria

Jawhar Mustafa Bashdan tupakkahetki Helsingin Ateneuminkujalla kaverinsa omistaman kebabravintolan edessä päättyi dramaattisesti, kun viereisestä kiinalaisravintolasta kuului laukaus. Bashda päätyi pysäyttämään ulos rynnänneen ampujaepäillyn.

– Näin tytön puhuvan sekavana puhelimessa. Sitten hän sanoi minulle, että tämä poika on tappanut jonkun miehen sisällä, voitko ottaa hänet kiinni, kunnes poliisi tulee, Bashda kertoi MTV3:n Uutisille.

Bashda ei epäröinyt mennä tilanteeseen väliin.

– En nähnyt hänellä asetta mukanaan.

Bashdan mukaan ampujaksi epäilty oli 18-20-vuotias, normaalisti suomea puhuva mies.

– Pidin kaveria ihan normaalina, kun katsoin häntä takaapäin. Hän yritti katsoa toisaalle, kun katsoin häntä vasemmalta puolelta. Otin hänestä kiinni vasemmasta kädestä ja vatsasta, ja kysyin mitä olet tehnyt. Hän kertoi tappaneensa isänsä.

Bashda kysyi syytä tekoon, jolloin nuori mies kertoi isänsä tehneen hänelle niin pahoja asioita.

– Kysyin, elääkö hän vielä, ja hän vastasi, ettei usko.

Bashdan mukaan nuorukainen ei yrittänyt karata nähdessään tilanteen toivottomuuden. Poliisin saavuttua Bashda ryntäsi sisälle kiinalaisravintolaan auttamaan ammuskelun uhria.

– Minulla on ensiapukortti, joten ajattelin olevani avuksi, jos jotain tavallista on sattunut. Mutta se oli niin paha... näin, että miestä oli ammuttu silmän vasemmalle puolelle.

Bashda kertoo kokeilleensa miehen pulssia ja nähneensä miehen hengittäneen kaksi kertaa.

– Sitten poliisi ja vartija tulivat ja kielsivät koskemasta (uhriin).

Katso Pekko Ylösen juttu (Seitsemän uutiset 3.9.2012)

Lue myös:

    Uusimmat