Helmut Marko tyrmää ex-kuskinsa haaveet paluusta huipputalliin – Red Bullin kuljettajapalapeli pahasti levällään

Italialaistoimittaja Giorgio Terruzzi kertoo Red Bullin neuvonantajan Helmut Markon tyrmänneen Pierre Gaslyn haaveet paluusta energiajuomajätin ykköstalliin.

Gasly nostettiin Red Bullille kaudeksi 2019 hänen ajettuaan edelliset puolitoista kautta kakkostalli Toro Rossolla (nykyisin AlphaTauri).

Red Bullilla ranskalaiskuljettaja ehti ajaa vain 12 osakilpailua ennen kuin hänet korvattiin Alexander Albonilla ja edessä oli paluu kakkostalliin. Siellä Gasly on tehnyt tasaista ja hyvää tulosta, ja hän on saavuttanut viimeisen kahden vuoden aikana peräti kolme palkintosijaa; yhden kutakin.

Tämän kauden MM-sarjassa Gasly on 11 osakilpailun jälkeen komeasti sijalla kahdeksan. Ensi kaudeksi hän haluaisi päästä taas mahdollisimman hyvään talliin ja autoon.

– Minun osaltani kaikki on selvää, päätös on Red Bullin käsissä, Gasly sanoi Autosportin haastattelussa.

– Maxilla (Verstappenilla) on sopimus ensi kaudesta, Sergiolla (Pérezillä) taitaa olla vain yksivuotinen sopimus. Katsotaan, mitä siellä tapahtuu ja miten etenemme.

Terruzzi kertoo omassa podcastissaan keskustelusta Markon kanssa. Hänen mukaansa Marko oli paitsi tyrmännyt Gaslyn paluun Red Bullille myös ilmaissut tyytymättömyytensä Pérezin suorituksiin tällä kaudella.

Italialaistoimittajan podcastia siteeraava GP Blog kertoo Markon olevan innokas nostamaan F3- ja F2-luokista nuoria lupauksia ykkösiin. Toisaalta F1-sarjan lähtöruudukossa on jo nyt melkoinen määrä Red Bull -taustaisia kuljettajia.

Yksi tällainen on Gaslyn tallikaverina AlphaTaurilla ajava Yuki Tsunoda, jota Marko ylisti estoitta ennen kauden alkua. Nuori japanilainen ei kuitenkaan ole pystynyt vastaamaan häneen kohdistuneisiin odotuksiin, ja Markon kerrotaan muiden tavoin olevan pettynyt Tsunodaan. Myöskään japanilaista tuskin siis nostetaan ensi kaudeksi Red Bullille.

Lue myös:

    Uusimmat