F1-kuljettajamarkkinoilla tapahtuu – lähde: GP-voittaja Pierre Gasly neuvottelee yllättävän tahon kanssa

F1:n ensi kauden kuljettajakaruselli pyörii tällä hetkellä melkoisilla kierroksilla. Isoimmat kysymykset kohdistuvat Red Bulliin, Alfa Romeoon ja Haasiin. Mukaan on tullut myös hyvin yllättäviä käänteitä.

Alfa Romeolla tilanteen pitäisi selkiintyä piakkoin. Useiden lähteiden ja raporttien mukaan Alfa Romeon ensi kauden kuljettajakaksikko on Kimi Räikkönen ja Mick Schumacher.

Sen sijaan Haasin tilanne on täysi arvoitus. Samaa voi sanoa Red Bullista, josta kuuluu nyt kummia.

Energiajuomayhtiössä Max Verstappenin ensi kauden kuviot ovat selvillä. Se, kuka ajaa hollantilaistähden rinnallaan, on arvoitus.

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko ei ole kiistänyt sitä, etteikö talli miettisi thaimaalaiskuljettajan Alexander Albonin kohtaloa tällä hetkellä. Kesken viime kauden Toro Rossolta Red Bullille siirtynyt Albon on jäänyt pahasti tallikaverinsa Verstappenin jalkoihin.

Albon ei ole kuitenkaan ainut Red Bull -kuski, jonka tulevaisuuden yllä on isoja kysymysmerkkejä.

Red Bullin sisartallissa AlphaTaurilla ajavan Daniil Kvjatin F1-ura on vaakalaudalla. Kvjatin tilalle ollaan tuomassa japanilaista Yuki Tsunodaa, joka ajaa tällä hetkellä formuloiden ylimmässä junioriluokassa, F2-sarjassa.

Kvjat ei ole kuitenkaan ainut AlphaTaurin nykykuljettaja, joka saattaa vaihtaa maisemaa.

F1-kuljettajamarkkinoiden yllättävin huhu tulee nyt sveitsiläiseltä Blick-lehdeltä.

Blickin formulatoimittajan Roger Benoitin mukaan ranskalaiskuljettaja Pierre Gasly ei välttämättä jatka Red Bullin organisaatiossa. Benoit paljasti, että Gasly käy keskusteluja Renaultin kanssa.

Kuvion on yllättävä muun muassa siksi, koska Renault teki muutama viikko sitten sopimuksen Fernando Alonson kanssa. Alonson lisäksi Esteban Oconilla on voimassa oleva Renault-sopimus ensi kaudesta.

– Tilanne on aivan pähkähullu, Benoit sanoo yleisesti kuljettajamarkkinoista.

24-vuotias Gasly on hurmannut tällä kaudella AlphaTaurin ratissa. Ranskalaiskuski on napannut muun muassa yhden voiton (Italian GP, Monza). Tätä kautta Red Bull -jatkon kyseenalaistus on iso yllätys. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja