Taas yksi F1-kisa perutaan – Honda menettää jäähyväisensä

2:43
Toistaiseksi viimeinen, vuonna 2019 ajettu Japanin GP päättyi suomalaisittain iloisesti

Japanin F1-osakilpailu on peruttu.

Suzukassa oli määrä ajaa 10. lokakuuta kauden 17. osakilpailu, mutta F1 vahvisti kilpailun perumisen pian sen jälkeen, kun Racer-lehti oli uutisoinut asiasta ensimmäisenä.

Kisajärjestäjien toiveena oli, että GP-viikonloppuun voitaisiin päästää jopa katsojia, mutta nyt kaikki mahdollisuudet kilpailun järjestämiseksi ovat menneet.

Japanin GP:n peruminen tarkoittaa samalla sitä, ettei tämän kauden päätteeksi F1-sarjasta vetäytyvä Honda saa jäähyväiskilpailua kotiradallaan.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan tällä kaudella oli määrä ajaa 23 osakilpailua, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, ettei tuohon lukemaan välttämättä aivan päästä. Toisaalta, kuten Racer nostaa esiin, Lähi-Idässä on mahdollista ajaa kauden lopussa suunniteltua enemmänkin osakilpailuja.

F1 kertookin tiedotteessaan, että korvaaviksi kisoiksi on tarjolla suuri määrä ehdokkaita, jotka ovat ilmaisseet halukkuutensa olla mukana F1-kalenterissa.

Loppukauden ohjelmasta on tulossa Japanin GP:n perumisesta huolimatta äärimmäisen raju. Elokuun lopusta marraskuun alkuun on tällä tietoa tarkoitus ajaa kahdeksan osakilpailua 11 viikossa.

Ennen Japanin GP:tä tältä kaudelta oli peruttu jo neljä muuta osakilpailua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja