Helmut Marko kertoo näkemyksensä Red Bullin hylkäämistä kuskeista – "Oli täysin poissa tolaltaan"

Toro Rosson tulevan F1-kauden tallikavereita yhdistää muukin kuin sama auto. Molemmat nimittäin ovat kokeneet Red Bull -tallin kovan vaatimustason karulla tavalla.

Venäläinen Daniil Kvyat aloitti kauden 2016 Red Bullin autossa, mutta putosi huonojen esitysten vuoksi sisartalli Toro Rossolle neljän osakilpailun jälkeen. Ranskalainen Pierre Gasly koki saman kohtalon viime kaudella, kun Alex Albon korvasi hänet 12 ajetun kilpailun jälkeen.

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko näkee gpblog.com-sivuston mukaan Gaslyn ja Kvyatin reagoineen tilanteeseen täysin päinvastaisilla tavoilla. Marko kertoi näkemyksiään Motorsport.comille.

– Kvyat oli täysin poissa tolaltaan, mutta Gasly puhkesi kukkaan. Uskon, että hän oli oppinut läksynsä ja tehnyt oikeat johtopäätökset vietettyään kuusi kuukautta Red Bullilla. Uskon hänen menestyvän tulevaisuudessa, Marko sanoo.

– Hän ansaitsee yhä paljon rahaa ja ajaa parhaassa autourheilusarjassa. Sanoisin, että se on hänelle uusi mahdollisuus, ei missään tapauksessa alennus.

Tilastot tukevat Markon näkemystä.

Kvyat keräsi Toro Rossolle pudottuaan ainoastaan neljä MM-pistettä 17 kilpailussa. Ajanjakson kohokohdiksi nousivat yksi yhdeksäs ja kaksi kymmenettä sijaa. Red Bullilla hän oli neljässä kilpailussa yltänyt kerran kolmanneksi ja kerran seitsemänneksi.

Gasly puolestaan oli jäänyt alkukaudesta tallikaveri Max Verstappenin jalkoihin, eikä ollut onnistunut nousemaan palkintokorokkeelle. Toro Rossolla Gasly koki piristymisen. Hän saavutti säännöllisesti MM-pisteitä ja kruunasi kautensa kakkossijalla Brasilian osakilpailussa marraskuussa. Yhteensä Gasly keräsi Toro Rossolla 36 MM-pistettä yhdeksässä kisassa.

Alkavalla kaudella molemmat ajavat Toro Rosson autoa.

 

Lue myös:

    Uusimmat