Potku-uhan alla oleva Red Bull -kuski aiheuttaa tallilleen harmaita hiuksia, lähtöpassien tiellä yksi ongelma – "Riski on niin iso"

Red Bullin riveissä ensimmäistä kauttaan ajavan Pierre Gaslyn alkukausi on sujunut synkästi. Ranskalaiskuljettaja onkin ajautunut jo suuren potku-uhan alle, mutta C Moren asiantuntijatiimi näkee tilanteessa yhden ongelman.

Täksi kaudeksi Red Bullin ohjaksiin Toro Rossolta nostettu Gasly on ollut koko alkukauden suurissa vaikeuksissa. Max Verstappenin taistellessa toisella Red Bull -autolla palkintosijoista on Gaslyn taistelut käyty huomattavasti alemmilla sijoilla.

Gasly on kerännyt alkukaudella vain 37 pistettä. Verstappenilla pisteitä on jo kasassa 100. Gaslyn heikot suoritukset ovat käymässä myös Red Bullille kalliiksi, sillä se taistelee Ferrarin kanssa tiukasti valmistajien MM-sarjan toisesta tilasta käytännössä yhden kuljettajan voimin. Vahvemmalla kuskikaksikolla Red Bull voisi hyvinkin olla jopa Ferrarin edellä.

Tulosten valossa Gaslyn potkut ovatkin vain ajan kysymys, mutta yksi suuri ongelma saattaa säästää ranskalaiskuskin lähtöpasseilta.

– Ongelma on se, että kuka siihen tilalle. Jos otat kokemattoman kuljettajan, riski on niin iso. Kun vaihdetaan, pitäisi vaihtaa parempaan. Se on ongelmatilanne, kun ei tiedetä sitä, C Moren F1-asiantuntija Toni Vilander pohtii.

Red Bullin sisartalli Toro Rosson ohjaksissa ajavat tällä hetkellä F1-tulokas Alexander Albon sekä Toro Rosson ja Red Bullin välillä jo vuosia pomppinut Danil Kvjat. Vaihtoehdot ovat siis melko vähissä. C Moren F1-asiantuntija Ossi Oikarisen mukaan ratkaisu voisi kuitenkin löytyä sisartallin ohjaamosta.

– Albon olisi yksi, jota voi kokeilla, sillä onhan näitä liikkeitä nähty edestakaisin. Kvjat on käynyt useamman kerran. Ei se Albon nyt hirveän riski olisi siinä mielessä, jos ajaminen sujuisi yhtään paremmin kuin Gaslyllä, pisteitä tulee. Jos ei, tulokset ovat samoja, Oikarinen summaa.

Lue myös:

    Uusimmat