Vahvaa jälkeä tekevää F1-kuskia viedään jo muualle – Red Bull -pomo lateli pöytään ehdot, jotka estävät siirron

4:59
Pierre Gasly kävi Azerbaidzhanin GP:n lopussa valtavan taistelun Ferrarin Charles Leclercia vastaan kisan kolmossijasta.

Red Bullilta pudottuaan kakkostiimi AlphaTaurissa ajanut F1-kuljettaja Pierre Gasly kiinnostaa hyvien otteidensa ansiosta kilpailijatiimejä, mutta hänen pomonsa Helmut Markon mukaan ranskalaiskuski ei ole vapaa siirtymään muualle.

Gasly menetti kovan kohun saattelemana paikkansa Red Bullilla kesken kauden 2019. Pahoihin vaikeuksiin Max Verstappenin talliparina joutunut kuski korvattiin Alexander Albonilla, joka ei hänkään onnistunut vakuuttamaan tiimiä.

Gaslyn saatua menestystä ja jopa kisavoitto kaudella 2020 puheet paluusta Red Bullille alkoivat nousta uudelleen. Red Bull päätti kuitenkin täyttää Albonin paikan kokeneella Sergio Perezilla.

25-vuotiaan Gaslyn ura on jäänyt polkemaan AlphaTaurilla paikalleen. Viimeaikaiset esitykset, kuten Azerbaidzhanin GP:n kolmossija ovat polkaisseet liikkeelle huhuja, jotka vievät häntä ranskalaiseen Alpine-talliin, Renault-yhtiön tehdastiimiin.

Red Bullin kuskipolitiikasta päättävän Helmut Markon mukaan tämä ei kuitenkaan tule kyseeseen.

– Ei. Hän ajaa tällä hetkellä erinomaisesti. AlphaTaurin auto sopii hänelle täydellisesti. Se yhdistelmä toimii täydellisesti yhteen. Meillä on sopimus, joka jatkuu vielä kaksi vuotta, Marko kommentoi Auto Motor und Sportille.

– En tiedä, mistä puheet Renault’sta tulevat. Pierre on ihanteellinen lähettiläs AlphaTaurille sellaisena muotitietoisena ranskalaisena, Marko kommentoi.

AlphaTauri on Red Bull -yhtiön vaatemallisto, jonka nimen alle aiempi Toro Rosson F1-tiimi siirrettiin.

Gasly joutui kamppailemaan Azerbaidzhanissa moottoritehojen katoamisen kanssa. Tästä huolimatta hän onnistui pitämään Ferrarin Charles Leclercin takanaan hurjassa palkintopallitaistelussa. Marko lyö kuitenkin stopin myös puheille Red Bullin ykköstiimiin paluusta.

– Tämä kysymys ei ole tällä hetkellä aiheellinen, Marko tokaisee.

– Meillä on mahtava valikoima kuljettajia. Moni on ehtinyt jo sanoa, ettei meillä ole vaihtoehtoja tuleviksi kuskeiksi. Jüri Vips voittaa kisoja Formula 2 -luokassa. Myös Liam Lawson on kärkikahinoissa, joten omissa riveissämme on paljon lahjakkuuksia, jotka voivat ajaa Red Bullille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja