Ex-kuski puhuu Valtteri Bottaksen puolesta – uskoo, että George Russell joutuisi alistumaan Mercedeksellä

1970- ja 1980-luvuilla kaikkiaan 152 GP-starttiin osallistunut John Watson uskoo vakaasti Valtteri Bottaksen mahdollisuuksiin ajaa Mercedeksellä myös ensi kaudella.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on aiemmin ilmoittanut, että talli pyrkii tekemään ratkaisun ensi kauden toisesta kisakuskistaan puolentoista viikon kuluttua ajettavaan Belgian GP:hen mennessä.

Ratkaisu tehdään vuodesta 2017 tallissa ajaneen Bottaksen ja kolmatta kauttaan F1-sarjassa Williamsilla ajavan Mercedes-juniori George Russellin välillä.

Monet uskovat, että Bottaksen on aika lähteä ja Russell saa viimein mahdollisuutensa kärkitallissa. Ex-brittikuski Watson painottaa tallin toisen kuljettajan Lewis Hamiltonin mielipidettä.

– Ajattelen, että Lewis haluaisi pitää Bottaksen, koska tämä on sopuisa tallikaveri. Hän ei halua rinnalleen Georgen kaltaista kuljettajaa, Watson sanoo Racingnews365-sivuston haastattelussa.

Monet jakavat Watsonin näkemyksen, tosin Wolff on aiemmin vähätellyt Hamiltonin roolia tallin toisen kuljettajan valinnassa.

Watson ei kuitenkaan usko näihin puheisiin.

– Lewis on suuren auktoriteetin asemassa, ja hänellä on valtaa tallissa ja koko Mercedes-perheen sisällä. Sille on hyvä syy, miksi Lewis oli valmis hyväksymään Bottaksen. Olen nähnyt vuosien varrella, että kun tallissa on kaksi kuljettajaa, jotka taistelevat toisiaan vastaan, se avaa oven muille talleille.

– Uskon, että Mercedes jatkaa Bottaksen kanssa, koska hänen kohdallaan he tietävät mitä saavat.

Mikäli valinta kohdistuisi Russelliin, Watson uskoo, että hänen kätensä ovat Hamiltonin rinnalla ainakin jossain määrin sidotut.

– Haluaisin nähdä Georgen Mercedeksellä, mutta jos niin käy, hänen tulisi hyväksyä se, että hän soittaa Hamiltonin rinnalla toista viulua.

Lue myös:

    Uusimmat