Helium ja iPhone eivät sovi yhteen

Sairaalaympäristöön karannut helium teki tepposia kymmenille iPhoneille ja iPadeille, BGR kertoo. Liuta Applen älylaitteita lakkasi yllättäen toimimasta Yhdysvaltojen Illinoisissa.

Illinoisin osavaltiossa sijaitsevassa Morris Hospital -sairaalassa työntekijöiden iPhone- ja iPad-laitteet lakkasivat yllättäen toimimasta, kun sairaalaan asennettiin uutta aivotutkimukseen käytettävää MRI-laitetta. Tutkimusten jälkeen selvisi, että MRI-laitteen asennuksen yhteydessä ympäristöön oli päässyt leviämään heliumia, jota käytettiin viilennystarkoituksiin. Applen älylaitteet eivät kestä heliumia.

Applen iPhoneissa ja iPadeissa kello on toteutettu niin kutsutulla MEMS-teknologialla (micro electro mechanical system), joka on tunnetusti herkkää teollisuudessa käytetyille kaasuille, kuten heliumille. Sairaalassa olleet Android-laitteet selvisivät tilanteesta ongelmitta, sillä niiden kellojen toiminta nojaa puolestaan kvartsiin. Kello on älylaitteiden järjestelmäpiirien kannalta olennainen osa, jonka häiriöt saavat pahimmillaan koko laitteen sekaisin.

Apple ilmoittaa esimerkiksi heliumin vaaroista iPhone- ja iPad-käyttöohjeissaan, joissa varoitetaan kaasujen mahdollisesti häiritsevän laitteiston toimintaa. Illinoisissa osa Applen älylaitteista hajosi kokonaan toisten selvitessä pienemmillä vioilla.

Tiedossa ei ole, mitä iPhone-malleja sairaalan henkilökunta käytti, mutta vioittuneita laitteita oli yhteensä noin 40.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja