Mainos

Heliövaara Lännen Medialle: Finnairin yksityistäminen ei vaarantaisi Venäjän ylilentoja

Enemmistö Lännen Median kyselyyn vastanneista kansanedustajista haluaa, ettei Finnairia yksityistetä tulevaisuudessa. Näkemystä perusteltiin Venäjän ylilentojen vaikeutumisella.

Finnairin yksityistämisestä on puhuttu pitkään, mutta poliittista tahtoa valtion enemmistöomistuksesta luopumiselle ei ole.

Lännen Media kysyi kansanedustajilta, pitäisikö valtion luopua tulevaisuudessa Finnairin enemmistöomistuksesta.

Kyselyyn vastasi 86 kansanedustajaa, joista 58,1 prosenttia ei hyväksyisi Finnairin yksityistämistä. Kysely tehtiin toukokuun lopulla.

Kansanedustajat perustelivat valtion enemmistöomistusta Finnairista etenkin Venäjän ylilentojen turvaamisella. Venäjä antaa Finnairin käyttää sen ilmatilaa sillä ehdolla, että yhtiön enemmistöomistus pysyy suomalaisilla.

"Yksityistäminen ei estäisi ylilentoja"

Valtion omistajaohjausosaston päällikkö Eero Heliövaara Valtioneuvoston kansliasta sanoo LM:lle, että Venäjän ylilennot voitaisiin turvata ilman valtion omistustakin. Kotimaisuusasteen voisi varmistaa sopimusjärjestelyillä.

– Esimerkiksi Lufthansalla on hälytysraja. Kun saksalainen omistus lähenee sitä, yhtiö hankkii osakkeitaan lisää, Heliövaara kertoo tilanteesta Saksassa.

Hänen mukaansa Venäjän ylilennot ovat Finnairille ja koko Suomen lentoliikenteelle keskeinen asia. Tämän vuoksi Finnairin yhdentyminen isomman konsernin kanssa olisi turvallisin ratkaisu tulevaisuuden kannalta.

Heliövaaran arvion mukaan Finnairista kiinnostuneita tahoja on tällä hetkellä kolmesta viiteen.

Eero Heliövaara kommentoi valtion omistajapolitiikan linjauksia toukokuussa:

2:38

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.