Mainos

Heliövaara: Fortumin ja Neste Oilin palkkioesityksistä ei luovuta

Fortumin ja Neste Oilin nimitystoimikunnat eivät näillä näkymin vedä palkkioesityksiään pois, sanoo ylijohtaja Eero Heliövaara valtion omistajaohjausyksiköstä.

Esitykset tehtiin hänen mukaansa pitkän harkinnan jälkeen ja niistä keskusteltiin myös omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd.) kanssa.  
Heliövaara on molempien yhtiöiden nimitystoimikuntien puheenjohtaja.  

Käytännössä ministeri Paateron vaatimus palkkioiden korotusten unohtamisesta kuitenkin toteutuu. Palkkioista päätetään maalis-huhtikuussa pidettävissä varsinaisissa yhtiökokouksissa, joissa voidaan käsitellä valtio-omistajan uutta päätösehdotusta.  

– Ministerin vaatimuksella on erittäin suuri merkitys, koska hän käyttää ylintä päätöksentekovaltaa. Tämä tulee johtamaan siihen, että palkkioita ei nosteta, Heliövaara sanoo.  

Heliövaaran mukaan ei ole kovin tavallista, että ministeri puuttuu nimitystoimikunnan esitykseen jälkikäteen. Toisaalta hän huomauttaa, että hallitusten jäsenten palkkioihin ei ole esitetty viime vuosina myöskään juuri korotuksia.  
Korotuksista keskusteltiin hänen mukaansa Paateron kanssa etukäteen.  
– Kyllä me olemme keskustelleet asiasta ja varmaan molemmin puolin on tunnistettu se, että yhtiöiden kannalta tällaiseen olisi jossain vaiheessa syytä mennä.  
Valtionyhtiöissä ei voi hänestä olla oleellisesti alhaisemmat palkkiot kuin muissa yhtiöissä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.