Mainos

Heinonen kiisti lomautuskuntien rankaisun

Opetusministeri Olli-Pekka Heinonen (kok.) kiistää tiedot, joiden mukaan henkilöstöä lomauttavat kunnat asetettaisiin tarkkailuun ja niitä voitaisiin rangaista.

Akavan varapuheenjohtaja Erkki Kangasniemi kertoi eilen, että ministeri Heinonen "hoitaa pikaisesti niin, että opetusministeriön ja lääninhallitusten yhteistyönä lomautuskunnat pannaan erityistarkkailuun". Myös sanktioita oli Kangasniemen mukaan luvassa. Heinonen totesi tänään eduskunnan kyselytunnilla, että sen kaltaista viestiä ei opetusministeriö antaisi.
-Olen sanonut eduskunnan kyselytunnilla ainakin kuukausi sitten, että opetusministeriö on antanut lääninhallituksille tehtäväksi seurata sitä, missä määrin lomautuksia kunnissa tapahtuu, Heinonen vastasi kansanedustaja Riitta Prustin (sd.) asiaa koskevaan kysymykseen. Heinosen mukaan tarkoitus on, että lomautuksia ei toteuteta peruskoululakia rikkovalla tavalla.

Kuntaliitto ihmettelee sopimusväitteitä

Myös Suomen kuntaliitto ihmetteli käsityksiä sellaisen sopimuksen olemassaolosta, jolla estettäisiin kuntien lomautukset. Kuntaliitto myönsi sen sijaan yhtyvänsä kunnallisen työmarkkinalaitoksen (KT) ja palkansaajajärjestöjen väliseen kannanottoon. Sananvaihdon taustalla on kuntien säästötoimia koskeva kannanotto. Siihen saadut nimet oli Akavalle yksi ehto tuloneuvottelujen tuloksen hyväksymiselle.

Kangasniemi kertoi eilen illalla tiedotustilaisuudessa, että kannanoton "takuumiehinä" paperiin olisi saatu mm. toimitusjohtaja Alasen, valtiosihteeri Raimo Sailaksen ja KT:n työmarkkinajohtaja Jouni Ekurin nimet. Akavasta kerrottiin tänään, että kannanotossa ovat kuntaliiton varatoimitusjohtajan Pekka Alasen, Sailaksen, Ekurin ja palkansaajajärjestöjen johtajien nimet. Akava myös pahoitteli tänään käyttäneensä epäselvää ilmausta kuntaliiton varmentajan nimestä. Järjestön mukaan kannanoton on allekirjoittanut Pekka Alanen, kuntaliiton varatoimitusjohtaja. Työmarkkinapiireissä ihmetellään myös, mitä paperilla tarkoitetaan ja ketä varten se on tehty.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.