Mainos

Heinäluoma patistaa opposiota sopeutustalkoisiin

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma (sdp) patistaa oppositiopuolueita mukaan sopeutustalkoisiin.

Heinäluoma kirjoittaa MTV:n nettikolumnissaan, että tiistaina pidettävä hallituksen ja opposition yhteistapaaminen on poikkeuksellisen tärkeä kansakunnan tulevaisuudelle. 

– Tuon kokouksen pitäisi todellakin onnistua, sillä epäonnistuminen ei vain säilyttäisi nykytilannetta, vaan saattaisi viedä asioitamme huonompaan suuntaan: synnyttää epäuskoa sitoumustemme ajalliseen kestävyyteen, Heinäluoma kirjoittaa.

Pääministeri Jyrki Katainen (kok) kutsui oppositiojohtajat tiistaiksi saman pöydän ääreen kanssaan keskustelemaan velkaantumisen taittamisesta ja siitä, miten kolmen miljardin sopeutustoimet tulisi toteuttaa. Oppositiopuolueet Keskusta ja Perussuomalaiset ovat ottaneet kutsun vastaan nihkeästi, eivätkä halua lähteä toteuttamaan hallituksen säästölistaa ilman ehtoja.

Heinäluoma muistuttaa, että tiistain neuvotteluja seurataan tarkasti myös ulkomailla.

– Tasapainotoimien tarkoista yksityiskohdista voi olla vaikeaa päästä täyteen yhteisymmärrykseen kaikkien kahdeksan puolueen kesken. Sitä tässä ei taideta tarvitakaan. Yhteinen ymmärrys velkaantumisen pysäyttämisestä ja tasapainotustoimien suuruudesta sekä ajoituksesta olisi arvokasta jo sinänsä. Se olisi kaivattu viesti sijoittajille ja luottoluokittajille siitä, että Suomi ottaa talouskurin tosissaan niin tänään kuin vaalien jälkeenkin, Heinäluoma kirjoittaa.

Lue Heinäluoman nettikolumni täältä.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja