Mainos

Heinäkuu on herkkua musiikin ystäville

Heinäkuussa Suomen kulttuuririntamalla on tarjolla niin tanssia kuin kirjallisuuttakin, mutta erityisesti hemmotellaan musiikin ystäviä.

Urkuyö ja Aaria kunnioittaa tänä vuonna Espoon 550-vuotisjuhlavuotta. Kesäkuun alussa käynnistynyt tapahtuma jatkuu 28. elokuuta asti. Kesäkuun puolella on alkanut myös Sysmän suvisoitto, jota vietetään Päijänteen rannoilla 23. kerran. Esiintyjiä ovat muun muassa Lenni-Kalle Taipale, Marzi Nyman ja Tallinnan kamariorkesteri.

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien maateema on tänä vuonna Meksiko. Festivaalin pääesiintyjän Mory Kanten lisäksi estradille astuvat muun muassa 25-vuotista taivaltaan juhliva Värttinä sekä tuore Grammy-voittaja Angelique Kidjo.

Kesäkuun lopussa alkaneilla Mikkelin musiikkijuhlilla kuullaan Tshaikovski-pianokilpailun viimeisintä voittajaa Miroslav Kultisevia. Savonlinnan oopperajuhlia vietetään lähes kuukausi. Ohjelmistossa ovat muun muassa Verdin klassikot Rigoletto, Aida ja Otello.

Kuhmon kamarimusiikki kerää yhteen noin kaksisataa kansainvälistä ja kotimaista muusikkoa. Eteläpohjalaiset Spelit järjestetään tänä vuonna Alavudella teemanaan lasten ja nuorten kulttuuri. 30 vuotta täyttäviä Lohtajan kirkkomusiikkijuhlia vietetään heinä-elokuun vaihteessa.

Rockista runouteen

Ruisrock rymyää heinäkuun alussa perinteisesti Turun Ruissalon kansallispuistossa. Suomen suurin kaupunkifestivaali Tammerfest pidetään lähes samoihin aikoihin Tangomarkkinoiden kanssa.

Ilosaarirock raikaa Joensuun Laulurinteen lavoilla kuun puolessa välissä samalla, kun Rauma Blues kumpuilee Kukkoareenassa. Pori Jazzilla on yksi uusi esiintymispaikka lisää Otava Factoryssä. Tähtinä ovat muun muassa Carlos Santana ja Toni Braxton.

Rockperry Vaasan Vaskiluodossa räjähtää In Flamesin kanssa, ja kuun lopussa pidettävillä Kotkan meripäivillä soi Bonnie Tyler. Heinäkuun lopussa tanssitaan Nokialla taas Tapsan tahdissa ja Turussa Down By The Laituri -festareilla.

Kesäkuun viimeisenä päivänä alkanut Päätaloviikko Taivalkoskella jatkuu 6. heinäkuuta saakka. Tapahtumassa saa ensi-iltansa Hannu Kahakorven ohjaama Päätalo-elokuva. Kajaanin runoviikkojen kesän lyyrikko on Lassi Nummi ja teemana maailman rajattomuus.

Tanssikansa voi suunnata Pyhäjärvelle Täydenkuun tansseihin. Tapahtumassa nähdään muun muassa kantaesitys italialaisen Francesco Scavattan teoksesta Sincerely Yours.

(MTV3-STT)

Lue myös: (29.6.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.