Heidfeld: Turva-autosääntö on tyhmä

BMW-kuljettaja Nick Heidfeld kritisoi formula ykkösten turva-autosääntöä, jonka takia saksalainen kärsi Barcelonan GP:ssä 10 sekunnin pysähtymisrangaistuksen, joka pilasi hänen kisansa.

Turva-autosäännön mukaan kuljettajat eivät saa mennä varikolle sillä kierroksella, jolla turva-auto tulee radalle. Heikki Kovalaisen ulosajosta johtunut turva-autoepisodi ajoittui Heidfeldin kannalta huonoimpaan mahdolliseen aikaan.

- Onnettomuus tapahtui kierroksella 22, vähän ennen ensimmäistä varikkopysähdystäni. Minun käskettiin tulla varikolle, mutta olin jo ohittanut varikon sisääntulon. Sitten turva-auto tuli radalle, ja varikko suljettiin. Yritin säästää polttoainetta ja viivyttää varikkopysähdystä, mutta lopulta vaihtoehdoiksi jäi bensan loppuminen tai pysähtymisrangaistus. Se oli huonoa tuuria, joka pilasi kisani, Heidfeld kertoi virallisilla verkkosivuillaan.

- Olen aina pitänyt tätä sääntöä tyhmänä. Olemme jo viikkoja keskustelleet asiasta ja yrittäneet löytää parempaa ratkaisua. Hyvällä tai huonolla tuurilla ei pitäisi olla sijaa formula ykkösissä. Tällä hetkellä sääntö on kuitenkin olemassa, joten oli loogista, että jouduin kärsimään pysähtymisrangaistuksen, Heidfeld jatkoi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat