Mainos

Hautala: Remonttimies vihjaili kiristyksestä

Kehitysministeri Heidi Hautala (vihr) kertoi remonttimiehen painostaneen häntä. Hän epäilee taustalla olevan myös Johan Bäckmanin.

Näin Hautala sanatarkasti tiedotustilaisuudessaan tänään:

– Tämä pitää paikkansa, että vieläkin julkisuudessa nimettömänä esiintyvä niin sanottu remonttimies vihjasi minulle jossakin vaiheessa, että jos miesystäväni tekee tästä omasta remontistaan rakennusriitajutun oikeudessa, niin silloin hän muistuttaa minua tästä oviremontista, Hautala sanoi.

KESKUSTELU JATKUU HUOMENTA SUOMESSA

– Tietenkin lähtökohta on se, että olen antanut hänelle palkkion, jonka olen kuvitellut hänen elinkeinoharjoittajana hoitaneen asianmukaisesti. Eli en ole ottanut tätä riittävän vakavasti tätä uhkausta, jonka hän teki.

– Sitten mulla on tiedossa se, että tämä asia on ollut arkkivihollisteni pastori Molarin ja Johan Bäckmanin tiedossa jo vuonna 2010-2011 ja mulla on syytä epäillä, että tässä on haettu ikään kuin mahdollisimman suurta volyymia sille, että tämä tulee aikanaan esille.

– Mutta tämä ei selitä mitään siitä, että olen tehnyt virheen. Poliittisessa ja etenkin ministerin tehtävissä pitää olla äärimmäisen tarkka sille, ettei altistu kiristystilanteeseen.

Hautala ei ole hakenut uhkauksiin viranomaisapua esimerkiksi poliisilta.

– En ole hakenut. Tässä on nyt hyvin vaikea puolustautua nimettömiä huppupäisiä henkilöitä vastaan, jotka eivät tule omalla nimellään julkisuuteen. Ja kuitenkin tiedän taustoja. Syytän itseäni, että en ymmärtänyt vihjauksen vakavuutta ja että tästä voisi aiheutua kaikin puolin suuri ongelma, kun luulin toimineeni siinä hyvässä uskossa, että remonttimies hoitaa työnantajavelvollisuutensa.

Remonttimies tuomittiin alioikeudessa

Hautalan käteismaksuista oviremontissa kertonut remonttimies on tuomittu vahingonkorvauksiin käräjäoikeudessa remonttivirheistä Hautalan miesystävän omistamassa kartanossa. Pari viikkoa sitten Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa annetussa tuomiossa remonttimies määrättiin maksamaan Hautalan miesystävälle yhteensä noin 16 200 euroa.

Käräjäoikeuden mukaan kattoremontissa oli virheitä.

Korjaustöitä tehtiin Multialan kartanossa Luumäellä vuoden 2009 talvesta alkaen. Vahingonkorvausjuttu laitettiin vireille keväällä 2012.

Käräjäoikeus antoi tuomionsa 6.3.2013. Ensimmäiset jutut Hautalan pimeistä maksuista ilmestyivät 14.3.2013.

Asian käsittely jatkunee vielä hovioikeudessa, sillä kumpikin osapuoli on ilmoittanut tyytymättömyytensä tuomioon.

Iltalehden mukaan Hautalan miesystävä Andrej Nekrasov on ihmisoikeusaktivisti, joka kritisoi Venäjää hyvin vahvasti. Myös Hautala on tunnettu kriittisyydestään Venäjän demokratian ja sananvapauden suhteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.