Mainos

Hautala pois ministerityöryhmästä - vihreille kolhu

Kehitysministeri Heidi Hautala jättää harmaan talouden ministerityöryhmän. Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistön mukaan Hautala päätti lähteä ministeriryhmästä omasta aloitteestaan.

– Heidi on itse kokenut, että tapahtunut virhe on sellainen luonteeltaan, että hän ei halua, että se jättää säröä hallituksen työhön harmaan talouden kitkemisessä. Näin ollen tänään on sovittu, ja Heidi on minulle oma-aloitteisesti asiasta ilmoittanut, että hän haluaa jäädä sivuun harmaan talouden torjunnan ministeriryhmästä, ilmoitti puheenjohtaja Ville Niinistö.

Samalla Niinistö muistutti, että harmaan talouden torjunta on Vihreille tärkeä painopistealue ja sen kitkemiseksi pitää tehdä töitä.

Myös pääministeri tukee Hautalaa

Puheenjohtaja Niinistö tukee Heidi Hautalaa edelleen, eikä ole kampeamassa häntä hallituksesta.

– Näillä tiedoin, että hän kertoo kaikki faktat avoimesti ja pystyy osoittamaan sillä, että hän on toiminut hyvässä ymmärryksessä niin hän voi jatkaa hallituksessa, sanoi Niinistö.

Pääministeri Jyrki Katainen ilmaisi tukensa Hautalelle Kokoomuksen puheenjohtajapäivillä Porvoossa.

– Koen, että hän pystyy jatkamaan ministerinä ja uskon, että hän haluaa selvittää asian niin hyvin kuin vain on mahdollista, sanoi Katainen.

Hän ei kuitenkaan suostunut kommentoimaan asiaa sen tarkemmin.

– Hirveän vaikeaa on lähteä tietoja kommentoimaan huhujen pohjalta. Kaikkein parasta on kun Heidi Hautala sen itse selvittää, sanoi Katainen.

Vihreille kolhu kohusta

Työeläkemaksujen maksamattomuudesta noussut kohu on Vihreille ensimmäinen ja puheenjohtaja vetosikin, ettei Suomeen muodostuisi kivenheittäjämentaliteettia.

– Me kaikki ollaan ihmisiä ja kukaan tässä maassa ei ole täydellinen. Toivon myös, että tähän maahan ei sellaista kivenheittäjämentaliteettia syntyisi, jossa kivellä heitetään eri asioista tai ollaan julmia toisille, jos ihminen on tehnyt virheen, myöntänyt sen ja ollut siitä vielä ihan selvästi pahoillaan, vetosi Niinistö.

Samalla hän kuitenkin myönsi, että tapahtumalla on ollut vaikutusta puolueeseen.

– Vaikka poliitikot ensisijaisesti toimivat julkisessa tehtävässä ja heidän työtään on sen tehtävän kautta arivioitava niin on sillä merkitystä harmaan talouden vastaisesa työssä kun tämä ikävä tapahtuma on tapahtunut, ja myös Vihreiden kannalta on surullista että tämä on tapahtunut, koska harmaan talouden kitkeminen on meille tärkeää, sanoi Niinistö.

Ministeri Heidi Hautalan asema ministerinä ja harmaan talouden ministerityöryhmän jäsenenä kyseenalaistettiin kun kävi ilmi, ettei hän ollut maksanut oviremontissa ns. työnantajamaksuja.

Katso Sari Korpelan juttu (Seitsemän uutiset 16.3.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.