Mainos

Hautala on tyytyväinen Metson päätökseen lisäosingoista

Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala (vihr.) on tyytyväinen konepajakonserni Metson päätökseen luopua lisäosinkojen maksusta. Metson hallitus päätti vain viikkoa ennen laajojen yt-neuvottelujen aloittamista yhteensä 75 miljoonan euron lisäosinkojen maksamisesta.

– Olen erittäin tyytyväinen siitä, että yhtiön hallitus reagoi nopeasti julkiseen kritiikkiin. Samaan aikaan kun yhtiö valmistautuu irtisanomaan jopa 650 työntekijää Suomesta, se aikoi palkita omistajia konsernin globaalista menestyksestä, Hautala kirjoittaa blogissaan.

Hautala muistuttaa kertoneensa päätösten jälkeen heti julkisesti, etteivät ylimääräinen osinginjako ja mittavat henkilöstöön kohdistuvat säästötoimet sovi yhteen. Myöhemmin myös poliittiset puolueet ja ay-liike ovat kritisoineet Metson toimintaa.

– Metson hallituksen päätös osoittaa, että yritykset kuuntelevat yhteiskunnallista keskustelua koko ajan herkemmällä korvalla ja ymmärtävät, että yritykset eivät voi elää omassa eristetyssä maailmassaan. Samalla päätös on tervetullut osoitus siitä, että myös julkiset kannanotot voivat ohjata yritysten toimintaa toivottuun suuntaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.