Mainos

Hautala: Ilman euroa Suomi ja Eurooppa pärjäisivät huonommin

Kehitysministeri Heidi Hautala (vihr) puolustaa voimakkaasti euroalueen kriisimaiden tukemista.

Hautala sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa, että Euroopassa ei voida sulkea silmiä talouskriisiltä.

– Tältä tilanteelta ei vältytä sillä, että jätetään Espanja ja Italia oman onnensa nojaan. Siitä voi tulla maailmanlaajuinen, valtava talouskriisi, Hautala sanoi.

Hautala vakuutti edelleen uskovansa yhteisvaluutta euroon. Hän tosin lisäsi, että yhteinen valuutta ilman yhteistä talous- ja budjettipolitiikkaa tuskin toimii.

– Luulen kuitenkin, että ilman euroa Suomi ja Eurooppa pärjäisivät huomattavasti huonommin.

Hautalan mukaan kehitysmaissa on ihmetelty euromaiden kitsautta tukea niitä, mutta samalla eurokriisiä hoidetaan sadoilla miljardeilla.

– Tapasin vanhan ystäväni, nykyisin Itä-Timorin valtionjohtajiin kuuluvan Ramos Hortan. Hän sanoi ihan selkeästi, että kyllä tunnelma on sellainen, että kun Eurooppa tuhlaa satoja miljardeja pankkitukeen ja eurokriisin hoitamiseen, niin ei se kyllä hyvältä näytä.

Kehitysapu väheni

Viime vuosi oli Hautalan mukaan ensimmäinen kerta, kun länsimaiden ja Euroopan unionin kehitysapu väheni. Pudotus ei ollut suuri, sillä vähennystä tuli kolme prosenttia.

– Minun tehtäväni nyt syksyllä on pitää huolta siitä, että hallitus lunastaa lupauksensa siitä, että me täydennämme kehitysyhteistyöbudjettia niin sanotuilla päästöhuutokauppatuloilla, joita valtiolle tulee ensi vuodesta alkaen, Hautala sanoi.

(MTV3)

Katso kehitysministeri Heidi Hautalan haastattelu: (Huomenta Suomi 4.7.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.