Mainos

Hautala: Finnairpomon asuntokauppa moitittava – Vehviläisellä silti täysi luottamus

Kehitysministeri Heidi Hautalan mukaan Finnairin hallituksella ja toimitusjohtaja Mika Vehviläisellä on täysi luottamus. Hautala pitää Vehviläisen asuntokauppaa kuitenkin moitittavana.

Hautala sanoo olevansa helpottunut siitä, ettei syytteitä tullut. Toimitusjohtajan luottamus on Hautalan mukaan yhtiön hallituksen asia. Hänen mukaansa Vehviläinen on tehnyt Finnairissa kuitenkin hyvää työtä.

EsitutkinnassaVehviläistä oli kuulusteltu epäiltynä lahjuksen ottamisesta elinkeinotoiminnassa.

Epäilyt liittyivät vuonna 2011 tammikuussa tehtyyn asuntokauppaan, jossa Ilmarinen osti Vehviläisen asunnon 1,8 miljoonalla eurolla.

Syyttäjä: Päätöksen kanssa ei tarvinnut kamppailla

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen mukaan ratkaisu Vehviläisen kohutuista asuntokaupoista eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen kanssa oli selvä, kkun kaikki asuntokauppaa ja Ilmarisen Nordic Global Airlines -osakkuutta koskeva materiaali oli saatu käsiin.

– Ei tässä tarvinnut kamppailla. Kyllä tämä minusta selvästi hahmottui sille puolelle, ettei syytteen nostamiseen ole eväitä, Kalske sanoo.

Hän ymmärtää, että joitakin kansalaisia päätös saattaa närästää.

– Saattaahan se kansalaisten oikeustajua vähän horjuttaa, kun samanaikaisesti ainakin joidenkin käsitysten mukaan lähinnä Finnairin toimihenkilöiden ja palveluksessa olevien palvelussuhteen ehtoja pyritään heikentämään tai pyydetään ikään kuin vaikeassa tilanteessa olevan yhtiön kannalta talkoisiin, ja samaan aikaan tehdään muhkeita johtajasopimuksia. Mutta näin se vaan on, että edullinen johtajasopimus yhtiölle tai asianomaiselle johtajalle ei sinällään ole rikollista, Kalske sanoo.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.