Mainos

Finnairpomo selvisi syytteittä

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen mukaan Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen ei saa syytteitä asuntokaupoistaan eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen kanssa. Syytettä ei saa myöskään Ilmarisen toimitusjohtaja Harri Sailas tai varatoimitusjohtaja Timo Ritakallio. Niin ikään Finnairin hallituksen puheenjohtajana toiminut Christoffer Taxell jää syytteittä.

Esitutkinnassa oli kuulusteltu Vehviläistä epäiltynä lahjuksen ottamisesta elinkeinotoiminnassa, Sailasta ja Ritakalliota epäiltyinä lahjomisesta elinkeinotoiminnassa ja Taxellia epäiltynä avunannosta mainittuihin rikoksiin. Epäilyt liittyivät vuonna 2011 tammikuussa tehtyyn asuntokauppaan, jossa Ilmarinen osti Vehviläisen asunnon 1,8 miljoonalla eurolla viime vuoden tammikuussa, minkä jälkeen asunto vuokrattiin Finnairille Vehviläisen työsuhdeasunnoksi.

Asuntokauppa ja osakkaaksi hyväksyminen erillään

Esitutkinnassa epäiltiin, että Vehviläinen olisi itselleen edullisen asuntokaupan myötä suosinut Ilmarista hyväksymällä sen osakkaaksi lentorahtiyhtiö Nordic Global Airlinesiin Ilmariselle suotuisin ehdoin.

Syyttämättäjättämispäätöksessä todetaan, että Finnairin hallitus oli tietoinen asuntokaupasta, eikä Ilmarinen maksanut asunnosta ylihintaa. Syyttäjä toteaa, ettei Vehviläinen saanut asuntokaupasta poikkeuksellista etua.

Syyttäjän mukaan Sailas ja Ritakallio taas eivät olleet Ilmarisessa mukana Nordic Global Airlinesia koskevassa käsittelyssä. Syyttäjä katsoi, että Ilmarisen kannalta kysymyksessä on ollut yksittäinen sijoitus, joka on ollut sen kokoon ja tuottoon nähden vähäinen.

Valtionyhtiöistä vastaava kehitysministeri Heidi Hautala totesi aiemmin, että Vehviläisen pitää lähteä Finnairista jos syyte tulee.

(MTV3)

Katso Jussi Kärjen juttu (Seitsemän uutiset 10.9.2012)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.