Mainos

Hauska Hurriksi.fi-sivusto innoitti suomalaisia vaihtamaan äidinkielensä

Eroakirkosta.fi -sivusto on saanut rinnalleen päinvastaisesti toimivan ja hauskan Hurriksi.fi-sivuston. Sivusto on YLE Radio X3M -kanavan lanseeraama ja se on innoittanut suomalaisia vaihtamaan äidinkielensä ruotsiksi.

Ylen uutisten mukaan Hurriksi.fi-sivustolla on käynyt muutamassa päivässä yli 20 000 ihmistä. Sen kautta äidinkielensä ruotsiksi vaihtaneita on jo lähes 6 000. Äidinkielensä voi vaihtaa klikkaamalla sivustolla maistraatin sähköistä tai pdf-muodossa olevaa lomaketta.

Sivusto on rakennettu huumorilla. Äidinkielen vaihtamisen hyötyjä perustellaan muun muassa pakkoruotsista eroon pääsemisellä, ohuemmalla sanomalehdellä aamupöydässä, Maamme-laulalla alkuperäiskielellä sekä paremmalla ja onnellisemmalla elämällä.

Kampanjan ideoineet toimittajat haluavat myös muistuttaa, että Suomessa on perustuslaillinen oikeus saada viranomaisinfoa ja palvelua - myös ruotsiksi. Jos siis äidinkielensä vaihtaa ruotsiksi, on hyvä varautua siihen, että jatkossa kaikki viralliset paperit - veroilmoituksesta lähtien - kolahtaa postilaatikosta ruotsin kielellä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.